Apachen ja MySQL:n optimointia vähille resursseille

Apache ja MySQL kuuluvat Linuxin peruskalustoon ja niin sanottu LAMP-ympäristö (Linux, Apache, MySQL, PHP/Perl) on kohtalaisen helppo asentaa. LAMP ei juuri erikoista säätämistä peruskäytössä vaadi, mutta joskus vakioasetukset eivät kuitenkaan riitä ja niitä on tarvetta hieman optimoida.

Asetuksia voidaan tarkastella useasta näkökulmasta, hieman riippuen palvelimen kokoonpanosta, ja esimerkiksi virtuaalipalvelimessa voidaan huomioida rajoitettu muistikapasiteetti. Tietenkin tarvittaessa myös prosessorikuorma ja vasteaika ovat syytä huomioida.

IBM:n developerWorksin artikkelit käsittelevät kattavasti LAMP-ympäristöön liittyviä asioita ja antavat hieman vinkkejä, miten suorituskykyä voi mitata ja säätää. IBM:n kolmiosainen artikkelisarja onkin hyvää luettavaa.

Emergent Properties -blogin vinkit aiheesta ovat hieman enemmän käytännöläheisiä. ”Optimizing MySQL and Apache for Low Memory Usage” -kirjoituksen ensimmäinen osa käsittelee Apachen asetuksia ja vastaavasti toinen osa keskittyy MySQL:n asetuksiin. Myös dltj-blogin vinkit ovat tarkistamisen arvoisia.

Mitään oikeata vastausta ei ole, vaan sopivat asetukset on haettava testaamalla ja kokeilemalla eri asetusten vaikutuksia. Esimerkiksi muistinkäyttöä voidaan seurata vmstatin avulla ja Apachea voidaan testata käyttämällä Apache Benchmarkia.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *