WordPressin lisäosat ja uusien versioiden seuraaminen

WordPressille on saatavilla useita lisäosia, mutta lisäosien uusien versioiden seuraaminen on hieman hankalaa. Päivittyneistä lisäosista löytyy kyllä listaus, mutta sen seuraaminen käytössä olevien lisäosien osalta on hankalaa. Useat lisäosat eivät välttämättä tarvitsekaan päivittämistä, mutta aina voi löytyä yllättäviä ongelmia tai kehittyneitä ominaisuuksia. Tähän mennessä ainut keino lisäosien päivittymisen seuraamiseksi onkin ollut muistettaessa klikkailla lisäosien linkkejä ja vertailla versionumeroita.

Tähän on kuitenkin tulossa parannusta WordPress 2.3 -version myötä, joka on suunniteltu julkaistavaksi syyskuun 24. päivä. WordPressin 2.3 -versiossa uusina ominaisuuksina löytyy muun muassa lisäosien ja ytimen päivitysilmoitukset, tuki tägeille, nopeampi javascript ja SEO-ystävällinen uudelleenohjaus.

Uudesta versiosta julkaistiin pari päivää sitten ensimmäinen Beta-versio ja nopeasti testausympäristössä testattuna näytti toimivan ihan hyvin, tosin ilman sisältöä ja kaikkia lisäosia. Uudet toiminnallisuudet ovat kuulemma vielä raakileita ja Betan käyttämistä suositellaankin käyttäjille, jotka ovat valmiita painimaan PHP-ongelmien kanssa ja täyttämään vikatikettejä.

Saa nähdä miten nuo lisäosien ja ytimen päivitysilmoitukset käytännössä toimivat. Soksista löytyy 17 eri lisäosaa, joista arviolta seitsemän on sellaista, joiden päivittymisestä olisin kiinnostunut.

Testattaessa, ilmoitus Akismetin uudesta versiosta näkyi lisäosien kohdalla:

WP 2.3 Beta 1 ja Akismet päivitysilmoitus

Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *