Vuokra-asunnot ja Helsinki

Olen parisen viikkoa katsellut pääkaupunkiseudulta sopivia vuokra-asuntoja ja tarjonta ei näytä oikein lupaavalta. Asuntoja on kyllä tarjolla kohtalaisesti (lue niukasti), mutta hyvien liikenneyhteyksien tai asunnon kuntoon suhteutettuna vuokraltaan asiallisia kämppiä on markkinoilla heikosti. Kysyntä ylittää tarjonnan ja reilusti.

Vuokran ylittäessä 600 e/kk, on tarjolla jo hyviäkin asuntoja, mutta neliöiden määrä ja vaadittu euromäärä tuntuu sikamaiselta. Usein myöskään asunnon kunto ei vastaa hinnoittelua. Kohtuuhintaisissa asunnoissa vähintäänkin kylpyhuone on suoraan 70-luvulta, samoin kuin usein myös keittiön kalusteet, eikä näky ole komea. Ja jos luulet löytäneesi käyvän asunnon hyvältä paikalta ja kohtuullisella vuokralla, ovat sen varmasti löytäneet muutkin vuokra-asunnon hakijat. Harmittavasti en ole ainoa, jolle kelpaisi asunto esimerkiksi Helsingin luoteisosasta tai Leppävaaran tai Vantaankosken radan tuntumasta.

En olettanutkaan, että kohtuuhintaisen, rauhallisella paikalla ja hyvien liikenneyhteyksien päässä sijaitsevan yksiön löytäminen pääkaupunkiseudulta olisi helppoa, mutta en uskonut sen olevan näin hankalaa. Vajaan kymmenen näytön keskiarvolla, on jokaisessa näytössä ollut vähintään parikymmentä ihmistä. Tänään en edes ehtinyt paikalle, kun asunto oli jo vuokrattu. Luotettavaksi uskomani Helsingin julkinen liikenne jätti kaksi bussia välistä ja muutaman minuutin odottelu pysäkillä vaihtui varttituntiin.

Onneksi Hyvinkäältä ei ole liian hankalaa kulkea junalla Pasilan kautta Huopalahden asemalle, mutta lyhyemmät työpäivät olisivat suotavia. Hyvän ja kohtuuhintaisen asunnon löytäminen voi olla mahdoton yhtälö, mutta ainahan sitä voi yrittää ja tarvittaessa lisätä vuokrabudjettia.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *