Applen Leopard lokakuun lopussa

Internetin uutissivustoilla on uutisoitu pitkin vuotta Applen uudesta Mac OS X -käyttöjärjestelmästä, sen ominaisuuksista ja julkaisupäivästä. Eilen Apple viimein julkisti Leopardin ilmestyvän ensi perjantaina 26.10. Käyttäjäystävällisesti Leopardista on tarjolla vain yksi täydellinen versio, joka maksaa tutut 129 euroa. Microsoftin kannattaisi ottaa Applesta mallia miten käyttöjärjestelmät hinnoitellaan. Oman Leopardinsa voi laittaa ennakkotilaukseen Applen verkkokaupasta, jolloin se toimitetaan ilman toimituskuluja.

Leopardissa on yli 300 uutta ominaisuutta ja kehitysversioiden perusteella Leopard ei näyttäisi olevan Vistan kaltainen floppi. Laitteistovaatimukset ovat maltilliset, mutta vaikka 1,33 GHz G4-prosessorilla varustettu iBookini täyttääkin uuden OS X:n vaatimukset, taitaa se silti jäädä hankkimatta. Tiikeri palvelee nykymittapuilla hieman alitehoista iBookkia ihan riittävästi.

Pitäisi melkein laittaa iBook myyntiin ja katsella toisesta pöytäkoneesta luopumista ja Leopardilla varustetun Macbookin hankintaa.


Posted

in

,

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Applen Leopard lokakuun lopussa”

 1. Marko avatar

  Heh,
  itseasiassa sellainen pieni katsaus Leopardin uusiin ominaisuuksiin oli ajatuksissa, mutta en vielä ehtinyt toteuttamaan ajatusta kirjoitukseksi. Osa Leopardin uudistuksistahan eivät ole kovinkaan mullistavia, mutta uudistuksia käsittelevää Arstechnican kirjoitusta lainaten: ”not all of them are (entirely) lame”.

  Eiköhän sitä jonkinlainen katsaus tule kirjoiteltua.

 2. Jasmo avatar

  Yritin etsiä sellaista järkevää katsastusta noihin uusiin ominaisuuksiin, mutta en löytänyt. Applen sivuilla on heti sillään 300 uudistusta käsiteltynä, jotka eivät aukea kuin applenisteille, kun muille ohjelmien nimet eivät ole tuttuja.

  Tee sinä sellainen, ha!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *