Launchy saatavilla nyt myös Linuxille

Windowsissa ohjelmien käynnistäminen muuttui huomattavasti mukavammaksi, kun valikossa tai työpöydän kuvakkeissa pyörimisen sijaan niitä alkoi käynnistelemään Launchyn avulla. Macistit käyttävät tietenkin Spotlightia tai Quicksilveria ja myös Linuxille on saatavilla erilaisia käynnistyssovelluksia kuten Gnome Do ja Katapult. Nyt Linux-sovellusten listaan voidaan lisätä myös Launchy.

Ulkoasultaan viimeistelty ja hiottu Launchy tarjoaa lukuisia ominaisuuksia, jotka ovat tuttuja muista vastaavista sovelluksista. Yhtenä kätevänä ominaisuutena haluttavalle sovellukselle voidaan antaa lyhenne, poimia se listasta ja seuraavalla kerralla sovellus muistaa, mitä lyhenne viimeksi käynnisti. Ominaisuuksissa ei juurikaan ole moitteita, lukuun ottamatta laskinta, joka ei tunnista pilkkua desimaalien erottimena, vaan ne pitää syöttää pisteellä.

Kokonaisuutena Launchyn toiminta on vielä hieman epävarmaa, sillä vaikka ohjelmat löytyvätkin hyvin, jäätyy Launchy välillä, eikä pikakomennosta tapahtu mitään. Lisäksi perusominaisuuksiltaan Launchy ei tarjoa mitään erikoista, mitä ei esimerkiksi Katapult tarjoisi. Tällä hetkellä Katapult kuitenkin tarjoaa parempaa toimintaa, vaikka ei ulkoasultaan olekaan aivan yhtä hiottu ja ymmärtää muun muassa desimaalit sekä pilkulla että pisteellä.

Gentoossa Launchyn asennus onnistuu helpohkosti käyttämällä Bugzillan ebuildia.

Launchy Launchy Launchyn asetukset

(via lifehacker)


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *