Atrian Hot jalapeno kinkku -leikkeleet

Välillä kannattaa piipahtaa ruokakaupassa mäen toisella puolella Prismassa, sillä leikkelehyllyltä voi löytyä uusia ja yllättäviä vaihtoehtoja. Prisman leikkelevalikoimat ovat aikaisemminkin olleet selkeästi monipuolisemmat kuin paikallisen lähikauppani tarjonta, mutta nyt valikoimasta löytyi useita uusia ja herkulliselta kuulostavia leikkeleitä. Mukaan tarttuikin Atrian 200 gramman Hot Jalapeno kinkku -leikkelepakkaus.

Mietin kyllä ensin, mahtaisikohan tuo Hot tarkoittaa oikeasti tulista, mutta kuten yleensäkin, myös tässäkin tapauksessa ”Hot” lupaa enemmän kuin oikeasti antaa. Hot jalapeno kinkun maku on miedon tulinen, leivän päällä jopa melkein huomaamaton, mutta tarjoaa mukavasti kipakan jälkimaun. Jos valitsee kebabinsa miedolla kastikkeella, on Hot Jalapenon tulisuus juuri sopivaa. Vienoista tulisuutta lukuun ottamatta maku vastaa normaalia kinkkuleikkelettä, eikä siinä ole mitään valittamista. Viipaleet eivät ole hinnallakaan pilatut, kun kilohinta asettuu 14,75e tietämille.

Hot jalapeno kinkku -viipaleet sisältävät 75% lihaa, 8,5% jalapenoa, 1,8% suolaa ja lisäksi vettä, aromeita, glukoosia, hiivauutetta, sokeria, lisäaineita ja säilöntäaineita. Lisäaineista löytyy stabilointiaineet E 450 (Dinatriumdifosfaatti, Trinatriumdifosfaatti, Tetranatriumdifosfaatti, Dikaliumdifosfaatti, Tetrakaliumdifosfaatti, Dikalsiumdifosfaatti, Monokalsiumdifosfaatti) ja E 451 (Pentanatriumtrifosfaatti, Pentakaliumtrifosfaatti), hapettumisenestoaine E 316 (Natriumerytorbaatti) ja säilöntäaineista E 250 (Natriumnitriitti), E 270 (Maitohappo) ja E 327 (Kalsiumlaktaatti).

Lisäaineista ja E-koodeista löytyy lisätietoa Elintarviketurvallisuusvirasto sivuilta, josta voi ladata E-koodeja aukaisevan E-koodiavaimen. Tietenkin, vaikka E-koodien takana olevat aineet selviävätkin, ei siitä juuri viisaammaksi tule.

Ravintosisällöstä todettakoon käytännössä, että kun kinkkupakkauksessa on 12 siivua ja leivän päälle laitetaan kaksi siivua, on leivän päällä energiaa 32 Kcal, proteiinia 5,5 g, hiilihydraattia 0,5 g, rasvaa 1 g ja suolaa 0,6 g. Paketin päällä tosin lukee, että yksi siivu sisältäisi 13 Kcal, joten laskelmat voivat hieman heittää.

Seuraavan kerran pitääkin maistaa Atrian BBQ-Paprika Kinkku viipaleita, jotka ovat myös leikkelehyllyn uusi tuttavuus.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *