Mozvoikko-lisäosa PowerPC Mac OS X:lle

Sain viimeinkin iBookkini käyttöön hieman pidemmäksi aikaa ja ehdin kokeilla Firefoxin suomen kielen oikoluku -lisäosan eli mozvoikon kasaamista myös PowerPC-alustalle. Hyvinhän se onnistui ja tuntui toimivan Mac OS X 10.4 Tigerissa.

Muutamia muutoksia piti mozvoikkoon tehdä uuden alustan lisäämisen suhteen ja hieman konfiguraation jälkeen viritellä käsin libvoikon config.h-tiedostoa, mutta yleisesti ottaen aika sulavasti käännös sujui. Muutoksista löytyy kaksi vaihtoehtoista muutostiedostoa, mozvoikko-r2711_osx-ppc.diff_a.txt ja mozvoikko-r2711_osx-ppc_b.diff.txt, jotka molemmat tekevät käytännössä saman asian.

Yhdistelin samalla hieman mozvoikon kasaamiseen liittyviä muistiinpanojani sisältämään sekä Intel-alustalle että PowerPC-alustalle tapahtuvan käännöksen. Varsinaisen käännöksen eli Firefoxin ja lisäosan kääntämisen tein Intel-alustalla.

Lopputuloksena oli siis Suomen kielen oikoluvun sisältävä mozvoikko-1.0-Darwin_ppc-gcc3.xpi -laajennus, joka asentui sopuisasti Firefoxiin ja näyttäisi toimivan iBookissani Mac OS X 10.4 Tigerin kanssa. Lisäosaa voi kokeilla omalla vastuulla.

Asiasta lisää mozvoikko-alasivulla.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *