Fast Motors elämysvuokraamo: kokemuksia, ylellisyyttä ja autoja

Autot ovat useille ihmisille vain väline päästä paikasta A paikkaan B, toisille ne ovat lähes elämääkin suurempia tunteita herättäviä kapistuksia ja toisille jotain siltä väliltä. Itse olen jotain siltä väliltä: autolla ajamisesta on kiva nauttia, mutta loppupeleissä se on käyttöesine. Oikeastaan tallista pitäisi löytyä useampia autoja, käyttöauto ja harrasteauto, mutta kunhan ensin saisi edes autotallin polkupyörälle.

No asiaan. Muutama viikko sitten sain puhelinsoiton Fast Motors elämysvuokraamosta, ja koska kuka nyt ei haluaisi urheiluautoja koeajaa ilmaiseksi, niin sovittiin aika esittelyyn ja koeajoon. Fast Motors tarjoaa siis erilaisiin moottoroituihin laitteisiin liittyviä elämyksiä ja valikoimista löytyy muun muassa Porscheja, Ford Mustang GT, Chevrolet Corvette C6, Hummereita, Nissan 350Z ja urheiluautojen lisäksi limusiineja, moottoripyöriä, asuntoautoja, vesijettejä, mönkijöitä, moottorikelkkoja ja vaikka mitä. Pajalla näytti olevan lisäksi autenttinen englantilainen musta taksi.

Esittelytilaisuus pidettiin Viikinmäessä Helsingissä, johon Lahdesta alkujaan aloittanut yritys on laajentunut noin vuosi sitten. Ihan siisti paikka, siinä Porsche-myynnin vieressä. Alkuun hieman kartoitusta mikä kiinnostaisi, kahvia kuppiin, vuokratarjonnan, -hintojen (jäsen ja ovh) ja paikan esittelyä, jonka jälkeen päästiin asiaan, eli koeajoon. Tällä kertaa oli koeajattavana joko Ford Mustang GT tai Hummer H2. Mukavalta esittelijätytöltä mussen avaimet ja vaihde päälle.

Mukavasti oli taivaalta ripotellut ja ripotteli lunta, joten 300 hv:n 4.6 litraisen V8 -moottorisen Mustangin kanssa piti olla hieman varovainen liikennevaloista lähdettäessä, sillä hieman ärhäkkäästi tuntui kaasuun vastaavaan ja perää rinnalle puskevan, vaikka laiskan tuntuinen hieman olikin. Mukavan pehmeästi se musse kulki, painavan valtamerilaivan luonteella, mutta on ilmeisesti hieman sellainen työssä käyvän näyttöpeli kuin ratapäivärassi, joten automaattivaihteisto tuntui olevan aikamoisen kumilenkin päässä. Lyhyessä koeajossa ehti juuri käydä Kehä I:llä Kivikon risteyksessä pyörähtämässä, joten ”vauhdin” tuntuakin sai: ei tuntunut missään ja mittaria piti katella, ettei sakoille lipsauttanut. Sitten vain takaisin ja auto parkkiin. Kunnon koeajo vaatisi kyllä mutkaisemman tien ja enemmän pitoa. Harmillisesti en muistanut napata kuvaa todisteeksi.

Esittelytilaisuuden lopuksi vielä kyseltiin tunnelmia ja olivathan ne hyvät, harvoin sitä urheiluauton rattiin pääsee tunnelmoimaan, että lompakosta löytyisi tuohta enemmänkin. Lisäksi tietenkin kerrottiin, paljonko jäsenyys maksaisi, olin ilmeisesti kelvollinen jäsenehdokas, mutta tällä hetkellä kyseinen n. 3000 euron ikuisuusjäsenmaksu ja lisäksi 175 euron vuosimaksu eivät aivan tarpeeksi houkuttaneet, että olisin mukaan lähtenyt. 3-6 kertaa vuodessa järjestettävät tapahtumat ja kohtuuhintaiset jäsenhinnat vuokraukseen olisivat kyllä kiinnostaneet, eikä vuosimaksukaan jäsentapahtumat huomioiden nyt niin, mutta alkupanostus käyttötarpeisiin nähden, ”olisihan se kiva testata autoja”, oli hieman turhan tyyris.

Toisaalta, jäsenyys on ”omaisuutta” ja myytävissä, ja Huuto.netissä näytti muutamia Club Fast Motors -jäsenyyksiä olevankin kaupan. Netistä löytyy myös juttua vastaavanlaisesta, konkurssiin menneestä, Rental -erikoisautovuokraamosta, jonka jäsenet pääsivät siirtymään entisen työntekijän perustemaan kilpailevaan Fast Motors -yritykseen. Kyseessä kuitenkin eri yritykset, mutta arvostelevaa sanaa Fast Motorsistakin löytyy. Tiedä sitten, nettijutut ovat aina nettijuttuja.

No, ihan hyvältä se oma Audikin Viikistä pois ajaessa tuntui, jämäkämpi kuin musse ja sentään keppivaihteet, joita hämmentää. Esittelystä sai mukaansa 150 euron lahjakortin vuokraamoon, mutta aika suolaiseksi vuokraushinnat ovh-hinnoilla alennuksen kanssa jäävät, joten saa nähdä tuleeko tuo käytetyksi. Pelkkää autovuokrausta enemmän tosin kiinnostaisi ratapäivät asfaltilla tai hiekalla ja motocross-pyörällä olisi kanssa kiva huristella. Moottoripyöräkortti onkin hankintalistalla (lue: kun löytyy asunto autotallilla pyöriä varten) ja eihän sitä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


Posted

in

by

Comments

5 vastausta artikkeliin “Fast Motors elämysvuokraamo: kokemuksia, ylellisyyttä ja autoja”

 1. jarkko avatar

  Fastmotors on oikein kunnnon kusetusta. Pahempaa kuin Rentalilla aikanaan. Pysykää kaukana…

  1. Martti Vilkki avatar
   Martti Vilkki

   Viisivuotinen pakkojäsenyys on kuluttajasuojalain vastainen. Kuluttajasuojaviraston mukaan vuoden mittainen jäsenyys on maksimi, jonka jälkeen jäsenellä tulee olla oikeus erota jäsenyydestä. Ts. yhden vuoden jälkeen jäsenellä on oikeus erota jäsenyydestä yksinkertaisesti jättämällä jäsenmaksu maksamatta. Lisäksi Fast Motorsin toiminta on alusta alkaen ollut joka vuosi tappiollista ja oma pääoma on ollut voimakkaasti miinuksella. Osakeyhtiölain mukaan asiasta olisi yhtiön johdon pitänyt tehdä ilmoitus Kaupparekisteriin osakepääoman menttämisestä, mutta mitään ilmoitusta ei ole tehty. Fast Motors tappiollisena tuskin pysyy pystyssä enää montaa vuotta, joten vuosijäsenmaksun maksaminen konkurssikypsälle yhtiölle on riski. Konkurssipesä ei tarjoa jäsenille mitään vastinetta jäsenmaksusta.

 2. auto avatar

  Itse kun kävin tuolla se oli aiva täyttä kusetusta sanottii puhelimessa pääset kokeilemaan miljoona autoa ja tietysti olin tulossa kokeilemaan sitä kukapa ei haluaisi semmoista kokeilla , kun pääsin paikan päälle koe ajettavana oli joku paska auto ja myyjjät puhuivat koko ajan paskaa . itse en suosittele tätä firmaa !!

 3. Marko avatar

  Jäsenyyksiä näyttää olevan aika herkästi myynnissä, eikä itsellänikään tuolle nyt oikein tarvetta ole.

 4. Joonas Joensuu avatar
  Joonas Joensuu

  Hei! Satuin huomaamaan blogikirjoituksesi ja sattumaltahan mulla on tuollainen jäsenyys myynnissä. Ikuisuusjäsenyys tosiaankin lähtee ”puoleen hintaan” ja tämän vuoden jäsenmaksu on jo hoidettu. Valitettavasti ei itsellä perhetilanteen vuoksi ole jäänyt mahdollisuuksia noitten palveluiden hyödyntämiseen, vaikka kohtuullisen usein sieltä tuleekin kutsuja erilaisiin mm. ratatapahtumiin.

  Jos kiinnostaa, niin halvalla lähtee. FM:n kautta saa myös rahoitussopimuksen järjestymään, jos ei irtokäteistä löydy tuon verran.

  http://www.huuto.net/kohteet/fast-motors-elamysvuokraamon-jasenyys/133771819

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *