Uuden libvoikon myötä mozvoikko toimii ilman säätämistä

Libvoikosta julkaistiin jokin aika sitten 2.3-rc1 -versio, jossa päästiin eroon Glib ja Malaga -kirjastojen riippuvuuksista ja täten libvoikon käyttäminen helpottui ainakin Mac OS X:ssä. Jaettujen kirjastojen käyttö kun on OS X:ssä hieman vaivalloista ja aikaisemmin libvoikkoa käyttävä Firefoxin mozvoikko-lisäosa vaati, että libvoikon tarvitsemat kirjastot sijoitettiin kääntöaikaiseen hakemistoon (/usr/local/lib). Nyt kun libvoikko ei ylimääräisiä kirjastoja vaadi, näytti mozvoikko toimivan suoraan laatikosta ilman erillistä säätämistä.

Uutta versiota mozvoikosta kääntäessäni lisäsin (lue: tein diffit) myös OS X:ään liittyvää asiaa Readme.buildiin ja poistin nyt tarpeettoman libmalaga-riippuvuuden OS X:n osalta. Käännösohjeet ja muutokset löytyvät Mac OS X ja mozvoikko -alasivulta. SVN:stä käännettyä mozvoikko-1.0.r3130-Darwin_x86-gcc3.xpi -lisäosaa voi testata omalla vastuulla (kuten aina).

Voikon kehittäjät, johtohahmona Harri Pitkänen, ovat kyllä tehneet mainiota työtä, sillä etenkin netissä oikoluvulle on tarvetta. Jos vielä ihmiset ymmärtäisivät sitä käyttää :)


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *