VoikkoSpellService 1.0.2 tuo oikolukuun oman sanakirjan

Suomen kielen oikoluku – järjestelmäkomponentista Mac OS X:lle, eli VoikkoSpellServicestä, on tehty testikäyttöön versio 1.0.2 (2,4 MB), joka tuo mukanaan uutena ominaisuutena oman sanakirjan käyttämisen. Palikka osaa ottaa huomioon käyttäjän sanakirjaan oppimat sanat, eikä merkkaa niitä virheellisiksi. Varsinainen muutos komponenttiin oli pieni, sillä Cocoan NSSpellServer hoitaa kaiken varsinaisen työn sanojen lisäämisen ja poistamisen osalta, ja VoikkoSpellService vain tarkistaa rajapinnan kautta löytyykö sana.

Komponentille on nyt myös oma VoikkoSpellService – OS X:n oikolukukomponentti -sivu, josta löytyy lähes kaikki oleellinen tieto oikolupalikasta kuten asennuspaketti, muutoshistoria, kehitykseen liittyvät asiat ja muutamia ohjeita.

Palikan toimintaan liittymättöminä muutoksia VoikkoSpellServicen lähdekoodi, eli osxspell-projekti, eriytettiin Voikko-projektin SVN:stä SourceForgesta ja löytyy nyt omasta Git-versiohallinnastaan. Tämä helpottaa palikan avoimen lähdekoodin yhteisöllistä kehitystä, vaikka eipä viime aikoina muita kehittäjiä ole ollut. Muutos tekee lisäksi eron varsinaisen oikoluvun kehittämisen ja sitä hyödyntävien sovellusten välille.

Seuraavana VoikkoSpellServicen kehityslistassa on muun muassa kieliopin tarkastamisen toteuttaminen ja puoliksi kirjoitettujen sanojen ehdottaminenkin olisi oikolukurajapinnan kautta mahdollista. Myös 64-bittisen version toimintaa pitäisi testata, sillä siinä ilmeni ongelmia Mail.appin kanssa. Ja lisää tekemistä tulee, kunhan Voikko kehittyy tukemaan useampaa oikolukumoottoria ja kieliä. Uusille ominaisuuksille ei varsinaisesti ole aikataulua, vaan se on kunhan ehtii.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *