Firefoxin osoitepalkin haku-toiminto

Firefox muutti uusimmissa versioissa osoitepalkkinsa haku-toimintoa siten, että oletuksena tekstille, joka ei ole kelvollinen osoite, käytetään ”Internet keywords” -hakua ja lähetetään oletuksena Googlen ”Hae nimellä” -palveluun. Tämän jälkeen selain joko ohjaa sinut parhaiten sopivaan tulokseen tai näyttää hakutulokset.

Aikaisemmissa versioissa haku toimi mielestäni paremmin, vikkelämmin, ja onneksi osoitepalkin haku-toimintoa voi muokata haluamakseen about:configin keyword.URL -arvolla (MozillaZine). Asetukset saa esiin kirjoittamalla osoitepalkkiin about:config ja kirjoittamalla Filter-kenttään keyword. Jos keyword.URL -arvoa ei ole, sen voi itse lisätä (New > String).

Value-arvoksi lisätään haluttu palvelu:

Google’s ”Kokeilen onneani” (vakiona ennen Firefox 2.0):
http://www.google.com/search?btnI=I%27m+Feeling+Lucky&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=

Google ”Hae nimellä” (vakiona Firefox 2)
– Vie automaattisesti sivulle jos selkeä hakutulos löydetään tai näyttää hakutulokset Googlessa
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=

Google Haku (perinteinen Googlen haun hakutulossivu)
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=

Jos ”Internet Keywords” -haun kytkee pois päältä asettamalla keyword.enabled arvoksi false, yrittää selain tämän jälkeen arvata domaineja korjaamalla epäkelpoa URLia lisäämällä siihen etu-, takaliitteen tai molemmat. Tämänkin voi kytkeä pois päältä asettamalla browser.fixup.alternate.enabled arvoksi false.

Perinteinen Googlen haku myös Firefoxin osoitepalkista käytettynä (pikanäppäin Ctrl-L) tuntuu olevan itselleni se kätevin, vaikka selaimessa toki on myös erikseen Googlen haku-kenttä (pikanäppäin Ctrl-K).


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *