Pelaamisen arvoiset pelit 2016

Vapaa-aikaa voi käyttää monella tavalla ja pelaaminen on yksi hyvä tapa rentoutua ja unohtaa arki. Viime vuosina konsoli- ja tietokonepelaaminen on itsellä jäänyt harmillisen vähälle ja pelaamisen arvoisten pelien lista vain kasvaa. vuoden 2015 pelaamisen arvoisten pelien listalta on edelleen kaikki pelaamatta ja aikaisemmiltakin vuosilta löytyy pelattavaa. Tavallaan ei huono asia, sillä huonoja pelejä ei tarvitse pelata, kun aikaa löytyy.

Viime vuonna julkaistiin taas loistavia pelejä, kuten kauan odotettu Uncharted 4 ja Dishonored 2. Etenkin PlayStation 4:n pelitarjonta vaikuttaa jo erittäin hyvältä ja ehkä sellainen pitää Unchartedin takia viimein hankkia.

Ehdottomasti

Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted-pelisarjaa tuskin tarvii kenellekään pelajalle selittää, sillä se yksinkertaisesti on yksi PlayStationin parhaita pelejä. Sarjan päättävä ”A Thief’s End” on ”Ihmeen tutulta tuntuva mutta ehdottoman taidokkaasti tehty seikkailu näyttää, miten hittipelisarja pitää lopettaa.” Pelaaja-lehden arvostelussa peli sai 9/10 pistettä ja lukijat arvostivat peliä 8/10 pisteellä. Uncharted 4: A Thief’s End on saatavilla vain PlayStation 4:lle.

Uncharted 4 (kuva: Pelaaja-lehti)

Dishonored 2

Dishonored oli muutama vuosi sitten riemastuttava yllätys ja steampunk-maailmaan sijoittunut peli tarjosi osaltaan vapautta pelata juuri niin kuin itse halusi. Edeltäjän tapaan myös jatko-osa on huipputason peli, vaikka on kovin samanlainen. Tällä kertaa pelattavana on kaksi hahmoa, Corvo ja Emily ja Dishonored 2:ta voi pelata juuri niin kuin haluaa. Hiippailu on yksi, mutta ei suinkaan ainoa vaihtoehto. Yhtä mahdollista on myös murhata ja silpoa tiensä vartijoiden ja sivullisten läpi. Peli on myös suunniteltu pelattavaksi läpi useampaan kertaan. Pelaaja-lehti arvosti peliä 8/10 pisteellä, kun lukijat antoivat sille 9/10. Dishonored 2 on pelattavissa Windows, PS4, Xbox One -alustoilla, mutta PC kärsi ainakin julkaisun aikaan ikävistä teknisistä ongelmista.

Dishonored 2 (kuva: Pelaaja-lehti)

Jos aikaa

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex -pelit ovat jo aikoinaan olleet nautittavaa pelaamista kyberpunk-maailmassa ja pelisarjan uudet osat muutaman vuoden takaisesta Human Revolutionista ja nyt Mankind Dividedista ovat tarjonneet samaa iloa. Tällä kertaa Adam Jensen, Interpolin erikoisagentti ja kyborgininja, pelastaa normaalien ja paranneltujen välejä Prahassa. ”Peli ei ehkä juonellisesti nouse lähellekään korkeuksia, joita Deus Ex -nimi siltä velvoittaisi, mutta joka suhteessa hieman parantunut, jalostunut ja monipuolistunut pelattavuus tekee siitä kuitenkin ilostuttavan pelin, jonka meheviin sivuhaaroihin ja minitarinoihin sukeltaa innolla kymmeniksi tunneiksi.” Pelaaja-lehti antoi 9/10 pistettä ja lukijat täydet 10/10. Deus Ex: Mankind Divided löytyy Windowsille, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Deus Ex: Mankind Divided

Ehkä

Rise of the Tomb Raider

Uudelleenkäynnistetty Tomb Raider -sarja on toiseen osaan, josta edellispelin vahvuuksien pohjalta on tehty entistäkin vetovoimaisempi seikkailu. Edesmenneen isänsä parjatut tutkimukset ikuisesta profeetasta ja jumalaisesta lähteestä johdattavat Laran Syyrian kautta Siperiaan. Salaisuuksien pitäisi odottaa lumen ja tuiskeen keskelle kadonneessa Kitezhin kaupungissa, joka on herättänyt myös Trinity-salaseuran huomion. Nyt seikkailun, kiipeilyn ja toiminnan tasapainoa on paranneltu ja koitokset voi pelata joko tiiviinä toimintapakettina juosten päätarinan osoittamaan suuntaan tai tutkien Siperian henkeäsalpaavia vuoristolaaksoja. ”Rise of the Tomb Raider on loppuun asti hiottu seikkailukokemus, jota lajityypin ystävien ei kannata jättää väliin.” Pelaaja-lehden arvostelussa Laran seikkailut sai 9/10 ja lukijat antoivat 8/10 pistettä.

Rise of the Tomb Raider

Yllättäjät

Firewatch

Firewatch on tavallaan niitä pelejä, jotka ovat enemmänkin tarinoita, kuin pelejä. Firewatchissa on kesä 1989 ja Henry suuntaa kolmen kuukauden ajaksi kansallispuiston torniin vahtimaan metsäpaloja. ”Firewatch on pohjimmiltaan tarina kahden keski-ikäisen ihmisen kehittyvästä ihmissuhteesta ja heidän kyvyttömyydestään kohdata elämän ongelmia.” Pelin tulee helposti pelattua yhdeltä istumalta, sillä sen kesto on kolme tai neljä tuntia, eikä kesän lämpötilan noustessa ja vääjäämättömän metsäpalon lähestyessä tarinaa malta jättää kesken. Pelaaja-lehti antoi pelille 8/10 ja lukijat päätyivät samaan.

Firewatch

My Summer Car

Amis-simulaattori, jossa kesäautoa rakennetaan, tuunataan, ylläpidetään ja ajetaan. Saatavilla Windowsille.

My Summer Car

Pelijonossa

Toissa vuonna HTPC-pelikoneen kasaamisen jälkeen Steamin pelikatalogi on kasvanut hyvin alennusmyyntien yhteydessä ja pelijonossa onkin aikaisemmilta vuosien pelaamisen arvoisten pelien listalta muun muassa koko BioShock -pelisarja ja viime vuoden parhain rallipeli Dirt Rally ja Project Cars. Pelaamisen tahtiani kuvaa hyvin, että edelleen kesken ovat niin Assassin Creed 2, Max Payne 3 kuin Red Dead Redemption. Myös The Witcher 2 ja Tomb Raider ovat ja tulevat jäämään kesken. Viime vuonna tuli kyllä myös pelattua läpi muun muassa Far Cry 3 ja 4, Batman: Arkham Origins, Firewatch ja Absolute Drift. Konsoleilla pelaaminen on jäänyt erittäin vähäiselle ja hyllystä löytyykin enää vain PlayStation 3. PC Master Race :)


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *