Kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia Lifted Fit -valmennuksen avulla

Tietotyössä, eli usein tietokoneen ääressä istuessa ja omalla kohdalla koodia ihmetellessä, hyvästä kunnosta on apua sekä yleisen että kehon jaksamisen kannalta. Vapaa-ajalla harrastankin maastopyöräenduroa ja teen sitä tukevaa treeniä kuten kuntosalia, uintia ja hiihtoa, ja viime aikoina mukaan on tullut myös kehonhuoltoon ja ruokavalioon liittyvät asiat. Tältä pohjalta olikin hyvä lähteä syventämään tietoutta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kun avopuolisoni osallistui Lifted Fit -valmennukseen.

Kahdeksan viikon verkkovalmennus tähtäsi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin treenin, ravinnon ja palautumisen kautta ja koska en voinut välttyä sen tuomalta sisällöltä, päätin seurata mukana, mitä se voisi tuoda omaan treenaukseen ja hyvinvointiin. Tässä muutamia ajatuksia ja tuntemuksia valmennuksesta kuntourheilijan näkökulmasta ensimmäisen viikon jälkeen. Jos kiinnostuit Lifted Fit -valmennuksesta, niin huhtikuussa maanantaina 16.4.2018 alkaa viimeinen valmennusryhmä, johon tämän jutun lopusta löytyy alennuskoodi.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Lifted Fit -valmennuksen avulla

Lifted Fit on kahdeksan viikkoa kestävä verkkovalmennus, joka tähtää kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin treenin, ravinnon ja palautumisen kautta. Valmennus rakentuu Lifted Methodin viiden teeman ympärille: mieli, liikkuminen, sosiaalisuus, palautuminen & stressinhallinta ja ravinto.

”Sinä olet kokonaisuus ja hyödyt eniten kokonaisvaltaisesta valmennuksesta, jossa on otettu huomioon eri osa-alueiden täydellinen yhteispeli ja tuki.” – Lifted Method

Valmennuksessa jokaisella viikolla on teema ja joka aamu klo 6 tulevat kyseisen päivän materiaalit näkyville Campwire-verkkovalmennusalustalle. Toisen viikon alussa sai treeniohjelman seuraavaksi neljäksi viikoksi ja loppuosan ohjelma viidennellä viikolla. Lifted Fitin kuvauksen mukaan tällä ohjelmalla ”nostat suorituskykysi ja kehonkooostumuksesi uudelle tasolle unohtamatta palautumista ja kokonaisvaltaista hyvää oloa”. Ammattitaitoiset ja innostavat valmentajat johdattavat läpi kehonpainotreenien, ravintoluentojen, joogan ja mielen ja stressinhallinnan materiaalin. Treenit ja jooga ovat 15-45 minuutin videoita, joissa valmentajat vetävät liikkeet läpi kanssasi. Luennot koostuvat kirjoitetusta materiaalista ja podcasteista, joita voit kuunnella kätevästi vaikka automatkoilla. Verkkovalmennus maksaa 117,00 e/kk, eli kokonaisuudessaan 234 euroa, kun kokonaiskesto on kaksi kuukautta. Fitin sivuilla on kattava esittely sekä valmennuksesta että valmentajista.

Lifted Fit, Kickstart
Lifted Fit, Kickstart

Lifted Fit kertoo sivuillaan, että verkkovalmennus sopii sinulle jos:

 • Sinulla on terveellisen elämän perusasiat hallussa, mutta et ole vielä täysin tyytyväinen. Haluaisit saavuttaa kovemman kunnon ja oman unelmakroppasi – kehosi ja mielesi hyvinvoinnista tinkimättä.
 • Kuntoilet jo jonkin verran tai harrastat liikuntaa säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta kaipaat lisää tehoja treeniin ja haluat tehdä treenaamisesta tavoitteellisempaa.
 • Haluat saada lisää motivaatiota treenaamiseen sekä pysyvästi terveellisen ja tavoitteitasi tukevan ruokavalion (ja vielä herkullisen sellaisen!).
 • Sinulla on muutakin elämää kuin treeni ja ravinto, joten et haluaisi panostuksen näihin vievän sinulta kovin paljoa aikaa.
 • Koet, että nyt on aika ottaa itseä niskasta kiinni ja nostaa kuntosi – voima, liikkuvuus, lihaskestävyys – seuraavalle tasolle.

Noissa viidessä kohdassa kiteytyy hyvin valmennuksen idea ja kun siihen vielä lisätään ”Edistät hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti, koska valmennuksessa panostetaan myös henkiseen puoleen ja palautumiseen!” ja ”Saavutat tulokset yhdessä ammattivalmentajien ja muiden motivoituneiden valmennettavien kanssa innostavalla meiningillä ilman kalorien laskemista, ruokien punnitsemista tai itsesi syyllistämistä!” on kokonaisuus valmis. Eli kahdeksan viikon kuntokuuri, joka vaatii aikaa tunnin päivässä ja tarjoaa mallin kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, jota voit noudattaa loppuelämän. Lifted Fitin jälkeen on mahdollisuus osallistua Lifted Unlimited -valmennukseen, jossa on pysyvä treenikirjasto ja kuukausittain vaihtuva hyvinvointiteema podcastien ja kuukausitehtävän kera.

Lifted yhteistreeni Maria01:ssä
Lifted yhteistreeni Maria01:ssä

Kokemukset Lifted Fitistä

Tammikuun puolessa välissä alkaneesta kahden kuukauden Lifted Fit -verkkovalmennuksesta on nyt jonkin verran aikaa, joten on hyvä palata kokemuksiin valmennuksesta ja miten sen aikana tehdyt asiat ja elämä sen jälkeen näkyvät. Koko valmennuksen antia on tässä vaikea alkaa avaamaan, sillä siinä on asiaa monelta osa-alueelta, joista kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu. Treeniosio antaa monille uusia virikkeitä ja vaihtelua totuttuun, ravinto tarjoaa hyvää, mutta terveellistä ja palautuminen ja stressinhallinta antaa eväitä parempaan arkeen.

Osallistuin Lifted Fit -valmennukseen epäsuorasti avopuolisoni välityksellä, kun on hankala olla kuulematta luentoja ja ei sitä voi istua vain sohvalla, kun toinen tekee olohuoneessa kehonpainotreeniä tai joogaa. Lisäksi myös hyvä ja terveellinen ravinto on taattu, sillä valmennus tarjoaa myös hyviä reseptejä ja vinkkejä miten ravinnon kautta voit paremmin. En itse ottanut osaa verkkovalmennuksen sosiaaliseen osaan, eli valmennusalustalla käytävään kommentointiin ja Facebook-ryhmän keskusteluihin, mutta joillekin se varmasti tuo oman lisänsä ja kannustaa treenaamaan.

Valmennuksessa etenkin palautumiseen, uneen ja stressinhallintaan liittyvät asiat olivat mielenkiintoisia, sillä ne vaikuttavat monella tapaa siihen, miten hyvin voimme. Lisäksi ravintoon liittyvät asiat muuttivat syömistapoja terveellisemmiksi, vaikka jo aikaisemmin olin siirtynyt vähemmän gluteenia sisältävään ja maitotuotteista käytössä on vain juustot. Lifted Fit ei suosittele mitään ruokavaliota, mutta opettaa kuuntelemaan omaa kroppaa sen suhteen, minkälaiset ruuat sopivat omalle vatsalle.

Osa verkkovalmennuksen materiaalista ja opeista oli tuttua, sillä avopuolisoni on osallistunut Lifted Fitiin aikaisemmin ja tuonut arkeen valmennuksessa käsiteltyjä asioita ja tapoja. Esimerkiksi unen laatuun panostaminen sulkemalla digitaaliset laitteet hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa, jättämällä älylaitteet makuuhuoneen ulkopuolelle ja pimentämällä makuuhuone pimennysverhoilla ovat muutamia helppoja tapoja hyvän unen saamiseksi.

Kehonpainon käyttöön keskittyviä treenejä pystyi hyvin yhdistelemään omien harrastusten kanssa, ja etenkin kun Etelä-Suomeen tuli viimeinkin hiihtokelit, vaihtuivat harjoitteet suksilla sivakointiin. Treenit pystyi pääosin suorittamaan kotona, mutta joitain harjoitteita kuten sprinttejä oli parempi tehdä raikkaassa ulkoilmassa. Toisaalta valmennus kyllä tarjoaa enemmän, jos suurimman osan treeneistä tekee ohjelman mukaan.

Hiihto tarjoaa monipuolisen treenin
Kahvakuulatreenillä voimaa
Palautumista metsän keskellä
Palautumista metsän keskellä

Lifted Fit alkoi kuntotesteillä, joka tehdään myös valmennuksen puolessa välissä ja lopussa. Testillä seurataan kehittymistä ja haetaan maksimeja sekä liikkuvuuden että voiman osalta. Tilastoihin kirjattakoon, että valmennuksen alussa sain seuraavat tulokset:

 • Vauhditon pituus: 190
 • Mittarimato: 168, 170
 • Olkapäiden liikkuvuus: 121
 • Valakyykky: lonkat polvien kohdalle eteenpäintaivutuksella selkä suorana, lonkista tuntuu ottavan kiinni
 • Eteentaivutus: 11
 • Punnerrukset: 57
 • Burbee: 48

Puolivälin testejä ja lopputestejä en sitten suorittanut, joten sen osalta valmennuksen tehokkuuden seuranta jäi avoimeksi. Voin sanoa, että punnerrukset ja burbee -yhdistelmä ei ollut se mielekkäin. Kuntotestissä kannattaa kirjata sarjojen välillä vihkoon tehdyt toistot, niin niitä voi verrata myöhemmin. Ai miksi ei kännykällä? Koska videota katsellessa se on hankalaa, eikä sarjojen välillä ole aikaa vaihtaa sovellusta.

Maastopyörällä saa vaihtelua treeniin talvellakin

Kahdeksan viikon jakso opetti paljon hyvinvoinnista ja etenkin palautumisen eri aspekteista. Joogan tyyliset harjoitteeet ovat auttaneet kehonhuoltoon, sillä nyt niiden jäädessä pois, ovat paikat jumissa. Ravinnon osalta hiilihydraattien kierrätys, eli aamupäivän energiasaanti tulee proteiineista ja rasvasta ja treenin jälkeen illalla tankataan hiilihydraattivarastot täyteen, on osoittautunut toimivaksi.

Valmennuksessa asetetaan myös tavoite, jota kohti haluat itsesi kulkevan. Itselläni se oli ”Haluan kehittää keskivartalon voimaa ja kehon liikkuvuutta siten, että selkä ei kipuile. Voin ajaa kesän endurokauden ongelmitta.” Tällä hetkellä valmennuksen loputtua ja omien vanhojen tapojen palatessa on liikkuvuuden osalta otettu takapakkia, mutta Fitin opit ovat korvantakana, joten pitäisi vain ottaa itseä niskasta kiinni.

Lifted Fit tarjosi uusia virikkeitä ja ajatuksia oman hyvinvoinnin osalta ja vaikka kaikista uusista tavoista en ole vielä pystynyt pitämään kiinni, pitää ne ottaa nyt käyttöön kesän kilpailukauden lähestyessä. Ei se maastopyöräenduro suju, ellei kuski ole dynaamisessa kunnossa.

Jos kiinnostuit Lifted Fit -valmennuksesta, niin maanantaina 16.4.2018, eli muutaman päivän päästä, alkaa viimeinen tämän muotoinen valmennusryhmä. Alennuskoodilla ”vikafit20” saat -20% koko valmennuksesta, joten nyt kannattaa panostaa itseensä. Eli saada lisää motivaatiota ja tehoja treeniin, tehdä siitä tavoitteellisempaa, sekä pysyvästi terveellisen ja tavoitteitasi tukevan ruokavalion.

Pyörän pitäisi kulkea jälleen kesällä

Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *