Parempaa unta tyynyllä? Testissä Tempur Sonata SmartCool -tyyny

Vuosien aikana olen nukkunut erilaisilla tyynyillä ja tyynyn menettäessään ominiaisuutensa olen usein ostanut erilaisen tyynyn. Tällä kertaa olimme reissussa ja oma sillä hetkellä käytössä ollut Jyskin Wellpur Husnes oli jäänyt kotiin, joten majapaikan littanalle tyynylle oli saatava parempi vaihtoehto. Sattumalta kävelimme Tempurin myymälän ohitse ja käteen sieltä pienen konsultaation kautta tarttui Tempur Sonata SmartCool -tyyny. Aikaisemmin olen Tempurilta käyttänyt Ombracio-tyynyä, joka oli myös mainio.

Tempurin Sonata -tyyny sopii moniin eri nukkuma-asentoihin, kuten Ombracio-tyyny. Sonata-tyyny on muodoltaan puolikuun muotoinen ja tyynyn kaareva muotoilu sopii parhaiten kylki- ja selkänukkujille. Vastaavasti aikaisemmin käyttämäni Ombracio on X:n muotoinen pienemmällä niskakololla ja se sopii vatsanukkujille, sekä jos vaihtelee asentoa nukkuessa. Molemmat toimivat mielestäni hyvin, joskin Ombracio toimii paremmin, jos tyynyä myllää.

Tempur Sonata -tyyny

Niskaa ja hartioita syleilevä kaarre tarjoaa aktiivista tukea, mutta tuotekuvauksen lupaus ”Huomaat sen aamulla, kun heräät levänneenä ja virkeänä.” on kyllä vielä jäänyt toteamatta lapsiperheajessa, kun yöt ovat katkonaisia. Se ei kyllä korjaannu pelkällä tyynyn vaihtamisella :) Wellpurin Husnesiin tai Skagetiin verrattuna Tempurit kyllä toimivat paremmin niskan ja hartioiden osalta.

Uutena ominaisuutena itselle Tempurissa on viilennysteknologiaa sisältävä SmartCool-päällinen, joka poistaa kehon ylimääräistä lämpöä pitäen olon viileänä ja raikkaana. Päällinen on konepestävä ja irrotettavissa vetoketjulla.

Muutaman viikon kokeilun perusteella Tempur Sonata -tyyny toimii mukavasti ja oli selkeä parannus nukkumismukavuuteen. Alennuksesta 160 eurolla ostettu tyyny on sieltä tyyriimmästä päästä ja edullisempia vastaavia ”mukautuvia” tyynyjä saa samaan hintaan kolme, mutta ainakaan Wellpur ei tälle pärjää. Ainoa miinus tyynyssä on se, että tyynyliina ei istu näihin oikein mitenkään kunnolla. Pitäisi varmaan ostaa Tempur Fit -tyynyliina, joka sen ongelman ratkaisisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *