K3b, growisofs ja ongelmat

K3b:llä DVD:tä poltettaessa voi ongelmana olla seuraavanlainen virheilmoitus:
unable to anonymously mmap 33554432: Resource temporarily unavailable

Pikaisella haulla Gentoon foorumilta löytyi syy ongelmaan. dvd+rw-tools v6.1:lla on ongelmia NFS:n kanssa ja paikalliselta levyltä polton pitäisi onnistua.

Ongelman voi kiertää asettamalla rajattomat limitit komennolla ulimit -l unlimited tai vaihtoehtoisesti antamalla K3b:n asetusvalikosta growisofs:lle parametriksi -use-the-force-luke=bufsize:16m. Bufferin koon voi valita väliltä 30-64MB, yli 64MB voi vaikuttaa systeemin vakauteen. Itse testasin limittien asettamista, jonka jälkeen DVD paloi taas ilman ongelmia.

DVD+RW toolsin sivuilta löytyi myös asiaan liittyvä teksti:
IMPORTANT NOTE for 6.0 users! Newer Linux kernels have ridiculously low default memorylocked resource limit, which prevents privileged users from starting growisofs 6.0 with ”unable to anonymously mmap 33554432: Resource temporarily unavailable” error message. Next version will naturally have workaround coded in, but meanwhile you have to issue following command at command prompt prior starting growisofs:
* if you run C-like shell, issue ’limit memorylocked unlimited’;
* if you run Bourne-like shell, issue ’ulimit -l unlimited’;


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “K3b, growisofs ja ongelmat”

 1. Marko avatar

  Heh, onhan se alussa aina hieman säätämistä kaikilla järjestelmillä. Tuonkin ongelman googletti ~minuutissa, mutta toki ei Linux kaikille sovikaan. Tekisi mieli sanoa, että ehkä se vika on siinä käyttäjässä, sillä kyllä hommat toimii, kunhan ne on ensin konffattu :)

  Suurin ongelma Linuxissa työkäytössä on kuitenkin Microsoftin toimisto-ohjelmat ja hyvät kuvankäsittelyohjelmat, jos sellaisia töissä tarvitsee (lue: työtoverit käyttävät).

  Hieman tuollaisia kokemuksia Linuxista itsellänikin oli, silloin kun en Linuxia ollut paljon käyttänyt. Nykyään tuollaisia tunnelmia voisi tulla, jos pitäisi Windowsia käyttää päivittäin.

 2. Jasmo avatar

  Vastaavat asiat ovat tulleet eteeni monta kertaa Linuxia (Ubuntua) käyttäessä. Out-of-box kaikki toimii ihan kivasti, voi selailla nettiä ja kuunnella musiikkia (ehkä jopa tuurilla mp3:ia). Mutta annas olla kun pitäisi _tehdä_ jotain. Polttaa dvd. Error. Ja google huutamaan.

  Liian monta kertaa noin on tapahtunut. Niin monta kertaa, että en edelleenkään haluaisi Linuxia työkäyttöön. Kyllähän sitä harrastuksekseen aina rassaa välillä, mutta kun en ole varustettu maailman pisimmillä hermoilla, niin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *