Konsepti tuulivoimalla toimivasta pyöränlampusta

Näin syksyn lähestyessä ja iltojen pimetessä on taas aika varautua pimeään myös pyöräillessä. Taiwanilainen suunnittelija Hsieh Jung-Yan on kehittänyt konseptin tuulivoimalla toimivasta polkupyöränlampusta, jossa on pieni turbiini, joka saa energiansa liikkeessä olevan pyörän synnyttämästä viimasta. Lampussa on lisäksi ladattava litium-paristo, johon tuulienergia tallettuu ja pitää näin 1700:n luxin LED valon palamassa myös pyörän ollessa paikallaan. LED:it tarvitsevat palaakseen 3.5 voltin virran 70mA teholla, joka saavutetaan ajettaessa vähintään 21 kilometrin tuntinopeutta ja propellien pyöriessä 850 kierrosta minuutissa.

Idealtaan tuulivoimalamppu on kätevä ja kun vielä paikallaan ollessakin valo palaa, on laite toimiva. Hyvä vaihtoehto rengasta kuluttaville dynamoille. Hieman kuitenkin mietityttää aiheuttaako lampun turbiini ylimääräistä vastusta ja millaista ääntä turbiinin läpi kulkeva ilma aiheuttaa. Tuulisella kelillä varmaan riittäisi hieman hiljaisempikin vauhti kuin 21km/h ja pitäisiköhän alamäissä varoa, etteivät akut ylikuormittuisi.

(via Gizmodo, Treehugger)

tuulienergialamppu

Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *