Cluster Lan-Party 4

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tietotekniikan kilta Cluster ry järjesti viikonloppuna (3-5.11.2006) järjestysnumeroltaan neljännet Lan-Partyt. Lanit järjestettiin ensimmäistä kertaa vuoden 2005 keväällä (11-13.3.2005) ja tapahtuma on ollut suosittu, joskin luulisi n. 4500 opiskelijan yliopistosta löytyvän hieman enemmän kuin n. 20 lanittajaa.

Olin tänäkin vuonna paikalla niin sanotusti järjestäjän puolelta, mutta kuten viime kevään lanien tapaan, mukanani oli vain iBook ja annos lanitushenkeä. Aikaisempina kertoina olen ollut paikalla ihan pelikoneen kanssa, mutta tällä kertaa (ja keväällä) olin osittain laiska ja realisti, sillä uudemmat pelit eivät olisi kuitenkaan toimineet nykyisellä kokoonpanollani. Lanit sujuivat siis iBookilla hieman koodatessa ja pelatessa. Hieman kuin Assemblyissä.

Yksi hienoimmista laitteista laneilla oli Logitechin G25 -ratti, jolla tuli pelattua muun muassa Live For Speediä. Gamecubella tuli hakattua hieman Mario Sunshinea ja parit NHL -matsit. Myös tälläkin kertaa Lan-Partyillä kilpailtiin perinteitä kunnioittaen C64:n Decathlon -pelissä ja lisäksi paremmuudesta miteltiin C64:n International Karatessa ja PC:llä Flatout 2:ssa. Kilpailupelien valinta on aina hieman vaikeaa, sillä hyvässä kisapelissä tarvitaan sopivassa suhteessa onnea ja taitoa. Vaikka Decathlon tarjoaa lähinnä paljon vemputusta ja kipeitä ranteita, on siinä jotain kiehtovaa ja hauskaa. Suosittuja pelejä tällä kertaa tuntuivat olevan muun muassa Battlefield 2142, Company of Heroes ja F.E.A.R Combat. Guitar Herokin sai aikaan huomiota.

Nykyään nopeat Internet-yhteydet hieman nostavat kynnystä lähteä lanittamaan, sillä miksi raahata tietokonetta ja mahdollisesti vielä painavaa CRT-näyttöä pelipaikoille, kun kotona voi pelata lähes samalla lailla. Lanien yksi etu on kuitenkin se tunnelma ja toisten pelaajien huudot ja kiroamiset. Lisäksi jälkipelit voidaan puida saunassa, eikä laneilla ole häiriötekijöitä pelejä keskeyttämässä.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *