Windows, Samba-jaot ja kakutettu palvelinteksti

Olisi pitänyt heti arvata, että vika on Windowsissa, kun mietin miksi Windowsissa Linuxin Samba-jaossa näkyy eri palvelinteksti, kuin mitä palvelimen ”Server string” -muuttujassa. Siellähän se teksti oli Windowsin rekisteriin kakutettuna. Tämä tieto ja ratkaisu ongelmaan, eli kyseisen avaimen poistaminen, selvisi googlettamalla Samban postituslistalta keskustelu samasta aiheesta.

On myös kätevää lisätä Samba-palvelimen IP-osoite Windowsin hosts -tiedostoon (C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts). Hosts -tiedosto on normaali tekstitiedosto ja toimii kuten vastaava hosts-tiedosto Linuxissakin. Näin verkkolevyt voi yhdistää helposti palvelimen lyhennetyllä nimellä, eikä naputtelemalla numeroita tai pitkää osoitetta. Myös Samba-jaon nimi näyttää kivemmalta.

Käyttömukavuus on joskus pienistä asioista kiinni.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *