HOASnet melkein toimii

On jotenkin uskomatonta, miten yhden Internet-liittymän toiminnasta voidaan tehdä niin vaikeata. Mainostekstinä ”HOASnet on kiinteä, aina auki oleva laajakaistainen yhteys Internetiin.” on suoranaisesti harhaanjohtava, sillä eihän netti ole aina auki, jos ”käyttö edellyttää kirjautumista kerran kahdessa viikossa.” Ellei kirjautumisessa olisi jo riittävästi kestettävää, on yhteydentarjoaja Soneralla välillä myös suuria ongelmia tarjota bittiä.

Tällä kertaa eristäytyminen Internetistä alkoi tietenkin perjantai aamuna ja eihän sitä nyt viikonloppuisin töitä tehdä. Onneksi katkos ei sentään ollut yhtä pitkä kuin edellisellä kerralla, vaan teknisen tuen mukaan HOASnetissä ollut isompi ongelma saatiin korjattua viimein tänään aamulla. Onneksi viikonlopun säät olivat aurinkoisia ja suosiollisia vaihtoehtoharrastuksille. Viikonloppuna tulikin käytyä katsomassa grillauskisoja, Metro-näyttelyä ja pyöräiltyä pitkin Helsinkiä.

Edellisellä kerralla TeliaSoneran tekniseen tukeen soittaessani jonotin keskimäärin kolmen hittibiisin ajan, joka olikin ihan asiallinen jonotusaika. Jonotusaika olikin aika optimistisen lyhyt ja nyt palattiinkin takaisin todellisuuteen. Pari ensimmäistä soittoa jäi vajaaseen kymmeneen minuuttiin, kun oli parempaakin tekemistä, mutta kolmas kerta toden sanoi. Vajaan 50 minuutin jonottamisen jälkeen joku jopa viitsi tuessa vastata.

Jonotusmusiikki oli samaa kuin aikaisemmin keväälläkin ja kännykän kaiuttimen kautta kuunneltuna aika hirveän kuuloista. Kelpasi kyllä taustamusiikiksi Hesarin lukemiselle. Musiikkivalikoimasta löytyi muun muassa Euroviisukarsinnoista tutut kappaleet:

Ei mitään korvia hivelevää kuunneltavaa, mutta parempaa kuin radiossa puhki kulutetut hitit 80- ja 90-luvuilta. Aivan kaikkia Euroviisukarsinnoissa olleita kappaleita en ehtinyt harmittavasti kuulemaan, joten seuraavallekin soittokerralle säästyi muutama uusi kappale.

Itsellä ei ole juurikaan eri Internet-palveluntarjoajista kokemuksia, mutta jotenkin vain tuntuu, että Sonera ei joko osaa, henkilöstö on ylikuormitettu tai sitten entisen valtion yrityksen periaatteiden mukaan ketään ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta. Ja ei puhettakaan, että keväällä ja nyt olleista teknisistä häiriöistä olisi riviäkään Soneran Häiriötiedotteissa. Uudet sivut on kyllä saatu aikaan, mutta toimintamallit ovat edelleen hukassa. Aivan hyvin HOASnetin varsinkin pidempiaikaisemmista ongelmista voisi tiedottaa suoraan kirjautumissivulla, jolle ilmeisesti pääsee, vaikkei Internet toimisikaan. Vähentäisi varmasti turhia, samaa ongelmaa koskevia soittoja tekniseen tukeen.

No, onneksi tästäkin asunnosta ja Internet-yhteydestä pääsee kohta eroon.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *