SimCity julkaistiin avoimella lähdekoodilla

SimCity oli aikanaan mahtava peli ja oman kaupungin rakentamisessa kului tunti jos toinenkin. Nyt SimCity on julkaistu avoimen lähdekoodin GPL v3-lisenssin alla ja tavaramerkeistä johtuen nimi on vain vaihtunut Micropolikseksi, joka oli SimCityn työnimi.

Aivan ilman syytä ei SimCityä julkaistu, vaan peli julkaistaan One Laptop Per Child -projektin OLPC XO-kannettavan mukana pienien parannuksien ja uudenaikaistamisien kera. XO-käännöksen ja aikanaan SimCityn käännökset useille alustoille on toteuttanut Don Hopkins, jonka sivuilta peli on myös ladattavissa. Boing Boingin jutusta selviää mitä muutoksia peliin tehtiin.

Micropoliksesta ei vielä löytynyt Gentoon bugzillasta ebuildia, mutta valmis binääri auttoi alkuun. Kun vielä Ubuntun foorumin ohjeilla laittoi Numlockin pois päältä, oli hiirikin taas käytössä ja peli valmis aloitettavaksi. Aivan oikein peli ei kuitenkaan pelittänyt, sillä tiilet ja maa jäivät näkymättä. Pelin käyttöliittymäkin tuntui olevan sekavampi kuin aikaisemmin. Nykyajan mittapuilla arvioituna SimC^^ Micropolis on kyllä kohtalaisen karun näköinen. Muistaakseni (tämäkin) peli oli paljon hienompi silloin nuoruudessa.

Grafiikoiden näkymistä ja näin ollen pelaamista saattaisi auttaa, jos pelin kääntäisi lähdekoodeista, mutta sekään ei onnistunut heittämällä, joten odottanen josko Micropolis tulisi joskus Portageen.

(via OSnews)

Micropolis Micropolis

Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “SimCity julkaistiin avoimella lähdekoodilla”

  1. Marko avatar

    Ei taida varsinaisesti freewarena olla julkaistu vielä yhtään SimCityä, vaikka Micropolista sellaisena voidaankin pitää.

    Eiköhän Micropoliksestakin tule aikanaan toimiva versio myös Windowsille, sillä uudistusten myötä rakenne vaikutti kuvauksen perusteella aika joustavalta, C++ ja Pythonia.

  2. Jasmo avatar

    Simcityt oli kyllä kovia pelejä. Ei vissiin oo freewarena mitään vielä julkaistu (siis toimivaa) ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *