Näin mainostajat taas huijaavat meitä

Suomen polkupyörätukku mainostaa muun muassa Hesarissa mainoksella, joka monen muun mainoksen tapaan luo vääriä mielikuvia mainostettavasta tuotteesta. Aktiivipyöräilijä osaa toki jättää ne omaan arvoonsa, mutta sunnuntaipyöräilijälle voi mainosten kuvista ja tunnelmasta nousta mielikuva, että mainostetut pyörät olisivat jotain muuta kuin mitä oikeasti ovat. Eli siis mainos on onnistunut tehtävässään.

Mainoksessa on esillä vauhdikkaita ja huomiota herättäviä kuvia, joista herää fiilis, että näillä pyörillähän ne paremmatkin pyöräilijät matkaa taittavat. Muuten ihan hyvä, mutta ainakaan isoimmassa kuvassa esiintyvä pyörä ei ole Inseraa nähnytkään. Lisäksi pyöräilijällä ei ole kypärää päässä.

Autovertauskuvallisesti asiaa voisi kuvata Fiat 500:n mainostamista SLK Mersuna. Toki automainoksissakin autot ovat enemmän tai vähemmän lisävarusteltuja, mutta niissä viitataan sentään samaan merkkiin ja jopa samaan malliin. No, mainostaminenhan on aina kuluttajan mielikuviin vetoamista ja osittaista harhaanjohtamista.

lehtimainos

Kuvassahan on selkeästi esillä Cannondale Rush -malliston pyörä ja tuollaisissa maisemissa olisi kyllä kiva pyöräillä. Olisikohan mainoskuva otettu Inseran kotikulmilta Indonesiasta.

Eivät mainostetut pyörät varmastikaan huonoja ole, mutta eivät ne kyllä sovellu kuvissa mainostettuihin tarkoituksiinkaan.


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Näin mainostajat taas huijaavat meitä”

 1. Marko avatar

  Hoh, aikamoinen jekutus.

  Ei ole mitenkään erikoista, että testien hintaluokkaan ”ujutetaan” omia laitteita alennuksen avustuksella, mutta aivan noin räikeää tapausta ei ole kyllä tullu lehtien testeistä huomattua.

  Vastaavasti välillä maahantuojat tarjoavat hieman liiankin edullisia vaihtoehtoja, kun kaikkien etujen mukaista olisi, että vertailtavat tuotteet olisivat kaikki samalla lähtöviivalla.

  Lisäksi välillä tuntuu, että testien järjestäjät ovat hieman puolueellisia lehden mainosrahoille ja lopputuloksiksi saadaan sellaisia, mitkä ovat itselle edullisia.

 2. teppo avatar
  teppo

  Täysin huijausmeinikihän tuossa firmassa on esim. Esim tuo TM:n 2006 testi oli täyttä kusetusta. Firma möi 500 euron arvoista pyörää 200:lla vähän ennen testiä. Kun testi julkaistiin lehdessä, oli pyörät muka loppuneet. Vähän parempaa pyörää myytiin sitten 499e hintaan.

  TM:kin siitä veti vähän hernettä nenään mutta minkäs se enää tuossa vaiheessa auttaa. Toivottavasti loput testit mitä mainoksessa mainitaan, eivät menneet saman kaavan mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *