Pirkan rukiinen pähkinäjogurttijäätelö

Kesällä jäätelö on erityisen hyvää ja kauppojen kylmäaltaat tarjoavatkin runsaasti erilaisia makuvaihtoehtoja kalliista merkkijäätelöistä halvempiin halpamerkkeihin. Myös Pirkka-tuoteperheestä löytyy useita maukkaita jäätelövaihtoehtoja, mutta ainakaan Pirkan rukiinen pähkinäjogurttijäätelö ei tähän maukkaaseen ryhmään kuulu.

Pirkan rukiisen pähkinäjogurttijäätelön maku on todellakin jogurttimainen ja rukiinen, mutta pähkinäistä makua saa etsiä. Rukiin ja jogurtin maku peittää tehokkaasti alleen pähkinäisen vivahteen ja lopputuloksena on, ei paha, mutta ei hyväkään jäätelö. Kyllähän sitä syö, mutta jotain jää uupumaan.

Jäätelössä on kuitenkin myös hyvääkin, sillä se sisältää asidofilus- ja bifido-maitohappobakteereja, jotka edesauttavat vatsan hyvinvointia, ja siinä on vain 5% rasvaa. Aineksina tässä Virossa valmistetussa tuotteessa on muun muassa 12% ruisvalmistetta ja hasselpähkinäaromia. 100 grammaa jäätelöä sisältää 679 kJ energiaa, 3.4g proteiinia, 26.3g hiilihydraatteja, sekä 5.4g rasvaa.

Taitaa kyllä olla totta, että kun tuotteesta tehdään vähärasvainen, tulee siitä usein myös vähämakuinen. Tämän huomaa etenkin juustojen kohdalla, jossa rasvaprosentiltaan 17%, 10% ja 5% -tuotteet ovat usein kuivahkoja ja maultaan mietoja ja olemukseltaan lähes muovisia.

No, kenties se mikä maussa menetetään, saavutetaan ”terveysvaikutteina”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Pirkan rukiinen pähkinäjogurttijäätelö”

 1. Casimir avatar
  Casimir

  Tykkäsin että oli ihan ok jukurttia, mutta kyllä ihmetyttää..

  Miksi Pirkan pitää tehdä jugurttinsa Eestissä? Eikö muka suomesta saisi. I nou like teh idea. -C

 2. Marko avatar

  Oli sen verran erikoisen (hirveän) makuinen jäätelö, että piti muutamat rivit siitä rustata.

  Ei rasvaprosentti toki makua takaa, mutta jostain syystä vähärasvaiset ja terveelliset ruuat on usein saatu kohtalaisen mauttomiksi. Juustoissa nuo 17- ja jopa 10-prosenttiset ovat vielä ihan hyviä, mutta kokeileppa jotain 5% juustoa (esim. Arlan), niin eihän siinä edes juustohöylä luista :)

  Tuotteiden rasvaprosentteja korostetaan muutenkin liikaa ja jätetään muun muassa suolapitoisuus sinne tuoteselosteeseen suurennuslasilla luettaviksi. Ja tiedä sitten niistä terveysvaikutteisuudistakaan.

 3. arsu avatar
  arsu

  Hienoa että tämäkin blogi tekee rohkeita syrjähyppyjä perinteisistä aiheista :)

  Mutta, ei se rasvapitoisuus nyt aina ole maun tae. Omasta mielestä vähärasvaisissa juustoissa on monia hyviä vaihtoehtoja. Esimerkkinä voisin heittää 17% valion punaleima emmentalin. Tietysti noista prosenteista ei tarvitse välittää, jos pystyy pitämään annoskoot kohtuullisena.

  Eiköhän tämänkin tuotteen ole tarkoitus vain myydä paremmin tuolla terveysvaikutteinen-leimalla. Jäätelö on jäätelöä, aivan sama mikä rasvaprosentti :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *