Meantime Coffee Porter -olut

Coffee Porter

Eksyin ohikulkumatkalla Kampin Narinkkatorin kulmilla sijaitsevaan Alkoon, joka olikin muuntautunut fiiniksi alkoholijuomamyymäläksi. Kahteen kerrokseen levittäytyvässä myymälässä löytyi valinnanvaraa alakerran vallanneista viineistä yläkerran väkeviin, kirkkaisiin ja mietoihin. Myös olutvalikoima oli kiitettävän kattava ja kassan kautta mukaan lähtikin Lontoolaisen Meantime-panimon Meantime Coffee Porter -oluen.

Meantime-panimon tuote-esitteen mukaan Coffee Beer on ”tehty” oikeasta kahvista ja pullon kofeiiniannos vastaa yhtä kupillista kahvia. Mausta pitäisi löytyä hieman suklaata ja vaniljaa, ja lisäksi olut on useasti palkittu. Coffee Porter on ilmeisesti sama olut, mutta uudelle etiketillä.

Meantime Coffee Porter on pullotettu tummaan 33cl vetoiseen, pientä viinipulloa tai oikeastaan karahvia muistuttavaan pulloon ja on voimakkuudeltaan 6.0%. Alkon tuoteseloste kuvailee juomaa seuraavasti: ”Musta, täyteläinen, kahvinen, paahtunut, hennon siirappinen, voimakkaasti humaloitu”. Porterhan on tumma pintahiivaolut, joka on tehty paahdetuista maltaista.

Yleisesti ottaen, Porter-oluista pitäisi löytyä seuraavia ominaisuuksia:

  • Silmissä: Hyvin tumma, lähes musta ja läpinäkymätön. Rusehtava vaahto.
  • Nenässä: Paahtunutta maltaisuutta, hedelmäisyyttä, humalan mausteisuutta.
  • Suussa: Leipämäistä maltaisuutta, hedelmää, humalan katkeruutta, kahvimaisuutta, joskus lääkemäisyyttä.
  • Nielussa: Tummaa mallasta, kuivaa hedelmäisyyttä, kirpeänkuivaa humalaa.

Coffee Porterista löytyy tyypilliset Porter-oluiden ominaisuudet, mutta pitäisi ehkä hieman treenata makunystyröitä, sillä en kyllä osaa sanoa, maistuiko oluessa paahdettu mallas, humalan katkeruus vai kahvimaisuus. Olut oli ihan kelvollista ja täyteläistä, ja jälkimaku oli katkeran kuiva. Oikeastaan hieno pullo onkin oluen parasta antia, sillä olut itsessään ei positiivisesti yllätä, vaikka ei kyllä ole pahaakaan.

Internetin, asiantuntevampien, makuarvioiden perusteella Coffee Porterista pitäisi löytyä selkeähkö kahvin tuoksu ja selkeämmin siirappimaista makua, jälkimakuna espressoa. Toisaalta kirjoitusten perusteella Meantime-panimo muuttelee juomien reseptejä ja Coffee Porterin osalta muutos ei ole mennyt parempaan suuntaan. Mainospuheet lupaavat paljon, mutta antavat vähän.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *