Thunderbird 3 julkaistiin viimeinkin

Työpöytäsovellukset ovat edelleen kovin tarpeellisia ja mainiosta Thunderbird-sähköpostiohjelmasta on viimeinkin julkaistu 3-sarjan versio. Pitkään sitä virallista julkaisua odotettiinkin. Uusi versio tuo muutamia uusia ominaisuuksia ja muutoksia myös käyttöliittymään. Muutokset eivät ainakaan jo hyvää sovellusta huononna ja Ars Technica selostaa hyvin, mitä uudistuksia Thunderbirdin 3 -versiosta löytyy.

Lyhyesti listattuna uusia ominaisuuksia ovat:

 • Haku ja suodatus: Hakusana yleishakupalkkiin ja tulokset avataan uuteen välilehteen. Ei kuitenkaan Firefoxista löytyvää AwesomeBar -tyylistä hakua.
 • Älykkäät kansiot: Eri sähköpostitilien pääkansiot kootusti yhden otsikon alle.
 • Lisäosien hallinta ja sadat lisäosat: Parempia lisäosia, kuten mozvoikko-oikoluku (epävirallinen versio OS X:lle) ja Google Calendar.
 • Growl: Uuden viestin huomautukset OS X:ssä
 • Liitemuistutukset: Kirjoita viestiisi esim. ”liitteenä”, niin Thunderbird esittää muistutuksen liitetiedoston lisäämisestä, jos sitä ei jo löydy. Paljon näkee viestejä, joihin liite on jäänyt lisäämättä.
 • Sähköpostivälilehdet: Selaimista tuttu idea nyt sähköpostissa. Helpottaa laatikon läpikäymistä, kun luettavat postit voi avata välilehtiin taustalle. Harmillisesti välilehtiä ei voi järjestää uudelleen, siirtää ikkunoiden välillä tai avata uutena ikkunana kuten Firefoxissa. Välilehdet tallentuvat muistiin ja avautuvat, kun ohjelma käynnistetään uudelleen.
 • Käyttöliittymä, toiminnot: Viestiin liittyvät toiminnot kuten vastaa ja poista löytyvät nyt viestin yhteydestä, eivätkä ohjelman työkalupalkista.
 • Käyttöliittymä, osoitekirja: Henkilön lisääminen osoitekirjaan onnistuu klikkaamalla nimen vieressä olevaa tähteä.
 • Käyttöliittymä, viestien otteet: Valitsemalla useita viestejä, näytetään jokaisesta viestistä pieni ote esikatseluikkunassa.
 • Käyttöliittymä, ulkoasu: Sovellus istuu nyt paremmin käytettävän käyttöjärjestelmän tyyliin.
 • Osoitekirja: Tuki käyttöjärjestelmän osoitekirjalle, ainakin Mac OS X:ssä.

Ohjelman päivittäminen onnistui hyvin kopioimalla vain uusi versio vanhan päälle ja kaikki asetukset siirtyivät mukisematta uuteen versioon.

En ole koskaan oikein pitänyt OS X:n Mail -ohjelmasta, vaan käyttänyt Thunderbirdiä sen alkuajoista lähtien eri alustoilla. Uuden version uudistuksilla hyvä sähköpostiohjelma muuttui vielä paremmaksi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Thunderbird 3 julkaistiin viimeinkin”

 1. Marko avatar

  Luultavammin ongelma on sähköpostitilin asetuksissa tai sähköpostipalvelimessa, kuin ohjelmassa. Tarkemmin asiaa tietämättä on mahdotonta sanoa, missä ongelma on.

  Kai olet tuosta asiasta kysynyt palveluntarjoajaltasi?

 2. Kari Pulkkinen avatar
  Kari Pulkkinen

  Höh!

  Uusi Thunderbird ei toimi, kun lähtevän postin palvelimena on smtpa.kolumbus.fi.

  Vanhaa versiota tuli ikävä, kun ei voi enää lähettää sähköposteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *