Mozvoikko 2.0.1 RC 1 Mac OS X:lle, Windowsille ja nyt myös PowerPC:lle

Suomen kielen oikoluvusta, eli mozvoikosta, on nyt saatavilla 2.0.1 RC 1 versio, joka tuo korjauksen oikoluvun kielen vaihtoon liittyvään ongelmaan. Korjaus mozvoikkoon julkaistiin jo vuoden vaihteessa, mutta kaikenlaisen muun ohessa jäi lisäosan paketointi odottamaan. Kun viikonloppuna sain lisäksi viriteltyä Windows 7:lle toimimaan Visual C++ 2005 Express Editionin, niin päivitin samalla libvoikon kirjastot 3.4.1 -versioon. Mozvoikon uusia kehitysversioita voi seurata Twitterissä #mozvoikko -tagilla.

Lisäosa löytyy testattavaksi ”Voikko – Suomen kielen oikoluku” -sivultaan ja myöhemmin myös Firefoxin lisäosahakemistosta. Mozvoikko 2.0.1 RC 1 -lisäosa tukee Firefoxia/Thunderbirdia 12a1 -versioon asti Mac OS X:ssä ja Windowsissa. Testasin paketin Mac OS X 10.7:ssa, Windows XP SP3:ssa ja Windows 7 SP1:ssä.

Uutena ominaisuutena lisäosasta on nyt myös erikseen paketoitu versio PowerPC Mac OS X 10.4 ja 10.5:lle, eli PPC-arkkitehtuurin laitteille. Käytännössä tällöin pitää kuitenkin käyttää TenFourFox-selainta, joka on haaroitettu Firefoxista. PPC-prosessorien tuki pudotettiin pois Firefoxin 4 -versiosta alkaen ja täten TenFourFox tarjoaa vanhemmille laitteille tuoreempaa Firefoxia. Testasin PPC-versiota iBook G4:lla käyttäen Mac OS X 10.4:sta ja TenFourFox 9:iä. Nopealla kokeilulla näytti toimivan.

Tulevaa kehitystä mozvoikossa on luultavasti saada lisäosa toimimaan 64-bittisessä Windows-maailmassa. Tämä kuitenkin vaatii ensin libvoikon kääntämisen 64-bittiseksi myös Windowsissa ja 64-bittisen kääntöympäristön virittämisen Visual Studio Expressiin. Ainakin 2005 -version kanssa se ei oikein halunnut onnistua. Asialla ei ilmeisesti ole vielä kovinkaan kiire, sillä vaikka Firefoxista on 64-bittinen nightly-versio Windowsille, bittien valumisesta Auroraan ja siten julkaisuun, ei ole tietoa.


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Mozvoikko 2.0.1 RC 1 Mac OS X:lle, Windowsille ja nyt myös PowerPC:lle”

  1. njake avatar
    njake

    Mukava kuulla, että 64-bittisen tuki edistyy pikkuhiljaa.

    Wikistä joskus aiemmin lukemani 64-bittisen tuleva tuki on sittemmin korjattu ja juuri pluginit on syynä edelleen, ettei se ole vieläkään virallisessa jakelussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *