Movember laittaa viikset kasvamaan

En juurikaan välittäisi parran kasvamisesta, mutta kun sellaista kerran kasvaa, päätin tänä vuonna osallistua Movemberiin. Ai että mihin? Joka vuoden marraskuussa Movember-kampanja pyytää miehiä ympäri maailman kasvattamaan viikset, joilla kerätään rahaa miesten terveyteen liittyvien asioiden tietoisuuden lisäämiseksi. Suomessa kerätyt varat lahjoitetaan Syöpäsäätiön Eturauhassyöpärahastolle.

Lyhyesti kuvattuna Movember on kuin Roosa nauha -kampanja, mutta toteutettu miesten viiksillä ja keräyskohteena Suomessa on Syöpäsäätiön Eturauhassyöpärahasto, joka tukee eturauhasen syövän tutkimusta ja neuvovaa toimintaa. Eturauhasen syöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa. Siihen sairastuu lähes 4700 miestä vuosittain. Sairauteen ja sen hoitoon liittyy paljon ratkaisemattomia kysymyksiä, joihin syöpätutkimus voi tuoda vastauksia.

Käytännössä miehet (Mo Brot) aloittavat marraskuun ensimmäisenä päivänä naama puhtaaksi ajeltuna Movemberin ja loppukuun ajan he kasvattavat itselleen viiksiä. Enemmän tai vähemmän onnistuneesti. Tavoitteena on kerätä rahallisia tukijoita viiksienkasvatusprojektille ja kuun lopussa järjestetään bileet, jossa Mo Brot ja Mo Sistat juhlistavat viiksiprojektin ja varainkeruun päättäjäisiä. Bileet huipentuvat tavoiteltujen Miss Movember- ja Man of Movember -tittelien julkistamiseen.

Movember on nyt puolessa välissä ja sivun mukaan kaikkiaan kampanjassa on kerätty yli 100 000 euroa ja osallistujia on yli 13 000. Oma osuuteni keräyksestä on tosin edelleen nolla euroa, sillä keskityn lähinnä viiksien kasvatukseen. Ne alkavatkin jo muodostua, kuten Movember-profiilistani voi seurata. Hieman harvat ne edelleen ovat, mutta kasvu on vakaata. Taantumaa ei ole vielä nähtävissä :-{

Parissa viikossa kuun alussa pois ajetut viikset ovat kasvaneet takaisin:

Ensi viikolla blogissa palataan teknisempiin aiheisiin, käsitellen Münchenissa pidettyä Fujitsu Forum 2012:sta, jossa viime viikolla vierailin LIFEBOOK4Life -kampanjaan liittyen. Kunhan ensin vain nämä alkuviikosta umpilisäkkeen poistamisesta tulleet haavat hieman parantuvat.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *