Katsaus vuoden 2016 kirjoituksiin

Vuodet tuntuvat nykyään menevän vauhdilla, mutta onneksi blogiin tulee kirjoiteltua mitä vuoden aikana on tullut tehtyä, jota voi sitten muistella vuoden vaihtuessa. Eli se on perinteisen blogin vuosikatsauksen aika. Viime vuosina blogin päivitystahti on hiipunut kirjoitus per kuukausi -tahtiin, joka jatkui myös viime vuonna 16 kirjoituksella käsitellen pääasiassa urheilua ja teknologiaa. Tässä lyhyt yhteenveto käsitellyistä aiheista.

Pyöräily ja hiihto nosteessa

Vuoden 2016 teema itselläni oli kauden enduromaastopyöräilyyn valmistautuminen ja kisojen kiertäminen. Talvella hain kuntoa lähialueen hiihtoladuilta kiertäen useamman kerran Paloheinän ulkoilualueen latuja, nauttien tykkilumetusta Leppävaaran urheilupuiston laduista ja nauttien Hyvinkään ympäristön leppoisista baanoista. Talvi olikin yksi parhaimmista hiihtotalvistani pitkään aikaan.

Hyvinkään lentokentän kierto

Paloheinän peltolenkki

Keväällä pyöräilykausi avattiin ensin enduromaastopyöräilyn lämmittelykisalla Meri-Teijossa, joka toikin yllättävän hyvän sijoituksen. Siitä oli hyvä jatkaa treenaamista käymällä ajamassa kolme päivää Tukholman poluilla. MTBCF:n perinteinen matka lahden yli tarjosi jälleen loistavia polkuja ja kallioita.

Meri-Teijo Warm up

Bogesundin kahvila

Tofkholm Hellasgården

Enduromaastopyöräilyn SM-sarjan jatkui pitkin kesää ja alkusyksyä kilpailu per kuukausi tahdilla. Himoksen mutajuhlassa liukasteltiin heinäkuussa ulos pistesijoilta, mutta Levin vauhdikkailla rinteillä pyörä kulki jälleen oivasti. Vauhti kuitenkin oli liikaa takavanteelle, joten Tahkon osakilpailussa piti ajaa niin sanotuilla plussarenkailla, joka ei ollut aivan mieleeni. Sijoitus sen mukainen. Kilpailukausi saatiin päätökseen Laajavuoden jylhissä maisemissa, jossa tuli kauden ensimmäinen keskeytys. SM-sarjassa olin yleisessä sarjassa lopulta 42.

Levin vauhdikasta rinnettä

Himos mudfest

Tahkon aurinkorinteet

Kauden päätteeksi ajettiin erillinen kilpailu myös Fiskars Village Trail Centerin hienoilla reiteillä ja pienen tauon jälkeen pyörän voi sanoa melkein lentäneen siellä. Yleisessä sarjassa 7. sija täydensin hienon maastopyöräilykauden. Ja tulihan sieltä myös joukkuekisan voitto Anonyymien maastopyöräilijöiden kanssa. Fiskarsin reiteille kannattaa todellakin lähteä vierailemaan, hienoa työtä ovat siellä tehneet. Pyöräilyvuosi oli muutenkin hieno, sillä mukaan löytyi useita mukavia fillarikavereita.

Fiskars Village Trail Center

Pyöräilyaiheisia teemoja olisi voinut käsitellä lisääkin, kuten siihen liittyviä käteviä välineitä. Pyörän pesemiseen tuli havaittua hyväksi Bilteman paineilmaruisku, joka toimii kätevästi tilanteissa, jossa vesiletkua ei ole saatavilla.

Teknologiaa viihteeksi ja tueksi

Blogi on aina käsitellyt teknologiaa, vaikka viime vuosina muut aiheet ovat nousseet kilpailemaan teknisten vempainten rinnalle. Paremman äänen osalta käsittelin Sennheiserin Momentum In-Ear -kuulokkeita ja miten työmatkoilla on helpompi kuunnella podcasteja langattomista Meizu EP51 -nappikuulokkeista.

Meizu EP51

Sennheiser Momentum in-ear

Ajoittain saan testiin erilaisia laitteita blogikirjoitusta vastaan. Tänä vuonna tuli testattua Y-cam Evo valvontakameraa, joka oli ihan kätevä pilvipohjainen valvontakamera. Vielä pitäisi löytää sille järkevää käyttöä.

Töiden ohessa pääsin testaamaan hieman mielenkiintoisempaa vempelettä, kun sormeen pujahti Moodmetric-älysormus stressitason mittaukseen. Pienistä käytön hankaluuksista huolimatta Moodmetricin sormuksella on ideaa arjen kiireiden ja palautumisen havainnollistamisessa.

Moodmetric älysormus

Y-cam Evo -valvontakamera

Olisi ollut myös hyvää aikaa kirjoittaa miten Android-käyttäjän siirtyminen iPhone-maailmaan sujui, mutta eipä siinä pieniä ihmeellisyyksiä lukuun ottamatta ongelmaa ollut. Pääsin myös viimein käyttämään kunnolla omaa Highkara uutislukia -sovellusta, jonka kehitys jatkui aktiivisesti läpi vuoden.

Pelien maailma

Pelaaminen on aina ollut hyvä tapa rentoutua, mutta viime vuonna ei juurikaan tullut pelaamisen arvoisten pelien listaa käytyä läpi. Dirt Rally odottaa Steamin katalogissa ja Arkham Knight on vielä hankkimatta. Fallout 4:sta tulen tuskin pelaamaan koskaan. PlayStation 4:nkin jäänee tällä pelaamisella kauppaan, joten Until Dawn ja Uncharted 4 pitää hakata läpi jossain muualla.

Pelilistan ulkopuolelta tuli sitten pelailtua vanhoja pelejä, kun Ubisoft tarjosi ilmaiseksi ensin Far Cry 3:n ja myöhemmin Far Cry 4:n. Ja siinä se pelaaminen sitten olikin. Lupaan parantaa asiaa ensi vuonna :)

Uusi vuosi, samat jutut

Vuodelle 2017 en lupaa mitään, mutta että saisi itsestä hieman enemmän irti, voisi kuitenkin luvata koodaavansa React Nativea sekä Androidille että Apple TV:lle, kuten vuosi sitten jo ajattelin. Lisäksi kirjoituspöydältä viimeistellä matkaraportit Poznanista ja Berliinistä ja edellisvuosien reissut Amerikkaan ja Kroatiaan. Urheilun saralla maastopyöräily jatkuu myös vuonna 2017 ja tuleva kilpailukausi odottaa aina turhan lähellä, jos tarkoitus olisi olla hyvässä kunnossa. Uusien lajien kokeilu on myös tämän vuoden teema, josta voit lukea lisää myöhemmin.

Kannattaa siis laittaa blogi (RSS-syöte), Twitter ja Instagram seurantaan. Jos teknisemmät aiheet ovat sydäntä lähellä niin myös englanninkielinen ”Rule of Tech” -blogini (RSS-syöte) voi kiinnostaa.

Vuosi edessä, odotan innolla mitä se tuo eteen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *