Sähköpyörien näytöstä GoExpossa

GoExpo on aina ollut merkki keväästä ja pyöräilykauden lähestymisestä, vaikka viime vuosina pyöräilyn osuus messuista on ollut enemmän tai vähemmän laihaa. Isot pyörämerkit ovat loistaneet poissaolollaan ja paikalliset pyöräliikkeet ovatkin pitäneet omia ”Don’t Go Expo” -tapahtumia samaan aikaan. Näin oli myös tänä vuonna, mutta pitihän siellä GoExpossa silti pyörähtää.

GoExpo 2017

Sähköpyörien näytöstä

Sähköpyörät ovat kehittyneet kovasti viime vuosina ja GoExpossa olikin runsaasti esillä eri valmistajien sähköpyöriä sekä maastoon että kaupunkiin.

Sähkömaastopyörät

Sähköavusteiset pyörät tuovat oman lisänsä myös maastopyöräilyyn, kun tutut polut muuttuvat alamäiksi ja ylämäet nousevat vaivatta. Sähköpyörissä on neljän eri valmistajan moottoreita (eng.) (Brose, Bosch, Yamaha ja Shimano), jotka tarjoavat hieman erilaista lähestymistä polkemisen avustukseen ja miten moottori ja akku ovat pyörään yhdistetty. Harmillisesti Specializedin Turbo Levoa ei ollut paikalla tarjoamassa hieman tyylikkäämpää vaihtoa.

Itse en ole vielä sähköavusteista maastopyörää testannut, mutta hauska se kuulemma on, vaikkakin lisääntynyt paino (yli 20 kg) tekee pyörästä raskaan käsitellä, eikä se täten toimi samanlaisena ajotaitojen kehittäjänä kuin normaali pyörä. Tänä kesänä pitäisi kyllä sitäkin testata.

Haibike FatSix 60 (Yamaha)
Haibike Xduro (Bosch)
KTM Macina Action 29 (Bosch)
KTM Macina Freeze (Bosch)
Lapierre Overvolt HY700+
Lapierre Overvolt HY700+

Bultaco Brinco näytti hieman erilaista muotoilua sähkömaastopyörälle ja mallistosta löytyi myös ilman polkemista toimiva malli, eli käytännössä sähkömoottoripyörä.

Bultaco Brinco

Sähköä kaupunkiajeluun

Sähköpyörien ehkä käytännöllisempi käyttökohde on työmatkapyöräily, jossa sähköavusteisesti voi pintakaasulla kurvailla töihin ja takaisin.

Ghost Andasol
Haibike Trekking 5.0
Piaggio WI-Bike
GoCycle

GoCycle esitteli messuilla myös hieman erilaista lähestymistä kaupunkipyöräksi, joka lisäksi taittuu kasaan.

Hipsteröintiä ja nettipyöriä ja

GoExpon messupaikkojen hintaa on kritisoitu kalliiksi, joten hieman erikoisesti paikalla oli esillä hieman pienempien valmistajien pyöriä, kun isot valmistajat kuten Specialized, Trek, Pivot, Santa Cruz eivät olleet paikalle vaivaantuneet. Pelago oli näyttävästi esillä sekä pyörien että varusteiden kanssa ja ovathan ne hienoja pelejä.

Pelago
Pelago

Myös hieman erikoisempia pyöriä oli näytillä ja tavaran kuljetukseen tarkoitettu Babboe näytti kätevältä. Sidebike esitteli pyörään kiinnitettävää sivuvaunua, joka vaikutti aika mielenkiintoiselta.

Babboe tavarapyörä
Sidebike

Pure Cyclesin Road ja Fix -mallit olivat hienon retroja ja hinnaltaan edullisia.

Pure Cycles Road
Pure Cycles Fix

Messuilla oli esillä myös yleensä vain netissä myytäviä pyöriä kuten Roselta ja Canyonilta. Hiilikuituinen Rose XEON CDX CROSS-3000 (taustalla) näytti aika hyvältä hinta-laatusuhteen osalta ja alla on 40mm renkaat, joilla hiekkatiet menevät mukavasti. Eikä Canyon Endurance CF SLX ollut yhtään hullumpi.

Rose
Canyon

Varusteita

Yksi idea GoExpossa käymisessä on, että esillä on pyöräilyyn tarkoitettuja varusteita ja vaatteita, mutta tälläkin kertaa tarjonta oli aika heikkoa. Onneksi Velo & Oxygen oli isosti paikalla ja löytyihän sieltä myös ostettavaa. Continentalin osastolla oli esillä Ergonin varusteita ja kätevä satulan koon mittauslaite. Baiksin osastolta mukaan tarttui kätevä JoeBlow Mountain pumppu, jonka ison männän ansiosta tubelekset nousevat vanteelle helposti.

Velo & Oxygen
Ergon

Continentalin osastolla oli renkaiden ja ajovaatteiden lisäksi esillä muun muassa Lezynen pumppuja ja Alpinestarsin vaatteita. Pelago esitteli pyöriensä lisäksi myös pyöriinsä sopivia varusteita kuten Brooksin satuloita ja Restrapin runko- ja satulalaukkuja.

Continental
Pelago

Enemmän ehkä lasketteluvarusteista tuttu Smith oli myös paikalla ja pyöräilykypärät näyttivätkin aika hyviltä ja myös ajolasit tuntuivat sopivilta. Harmillisesti laseista sopivat värit olivat jo loppu. Mainittakoon myös, että Gloryfyn G4-lasit tuntuivat myös hyviltä.

Smith kypärät
Smith ajolasit

Pyöriä, urheilua ja ravinteita

GoExpo oli kokonaisuudeltaan sellainen, jonka sen oletinkin olevan, eli hieman nihkeä aktiivisen maastopyöräilijän näkökulmasta, mutta tarjosi kuitenkin jonkin verran uutta nähtävää. Lajiesittelyitä löytyi kattavasti pingiksestä koripalloon ja myös kaikenlaista terveyteen liittyvää esittelijää oli paikalla. Proteiini- ja ravintopatukoita löytyi moneen lähtöön. Erikoisin näyte oli oikeasta asfaltista valettu BMX-rata Pyöräkrossiparkin osastolla ja rata olikin hyvässä käytössä.

Pyöräkrossiparkin BMX-rata
Arctic Warriors, terveellistä piristystä

Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *