Testissä Plantronics Blackwire 5200 -kuulokkeet etäneuvotteluiden kaveriksi

Sovelluskehityksessä yksi tärkeä osa-alue on muiden kehittäjien ja osapuolten kanssa kommunikointi ja usein se hoidetaan tehokkaasti etäneuvotteluilla Lyncin tai muun sovelluksen kautta. Hyvät ja miellyttävät kuulokkeet ovatkin tarpeen ja sain loppusyksystä testiin Plantronics Blackwire 5200 -sarjan kuulokkeet, jotka ovat suunniteltu puhelinpalavereihin. Tässä lyhyt kertomus kokemuksistani tekninen tuki -moodin varmistavista kuulokkeista.

Plantronics Blackwire 5220 -kuulokkeet
Plantronics Blackwire 5220 -kuulokkeet

Plantronics Blackwire 5220 -kuulokkeet ovat tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat näppäriä kuulokkeita avokonttorissa työskentelyyn ja jotka toimivat mukavasti etäpalavereissa pehmeiden korvatyynyjen ja integroidun mikrofoniulokkeen ansiosta. Kuulokkeet ovat ilmeisesti sertifioitu toimimaan Skype for Business, Lync, Skype, Avaya ja Cisco -puhelinsovellusten kanssa. Mikrofonin voi kääntää pois tieltä, kun sille ei ole käyttöä. Liitäntöjen osalta löytyy sekä USB-C että 3,5 mm liittimet ja kaukosäätimestä löytyy äänenvoimakkuus-, mykistys- ja vastausnapit. Muuta oleellista kerrottavaa on, että kuulokkeet hälyttävät jos koitat puhua hiljennettynä, SoundGuard suojaa äänipiikkejä vastaan ja dynaaminen taajuuskorjain vaihtaa audioasetuksia puheluiden ja musiikin välillä. Mukana tulee kantolaukku, johon kuulokkeet mahtuvat korvatyynyt käännettyinä. 165 grammaa painavia Plantronics Blackwire 5220 -kuulokkeita saa kaupasta noin 137 euron hintaan.

Muutaman viikon ja usean Skype-palaverin jälkeen kokemukset Plantronics Blackwire 5220 -kuulokkeista ovat positiiviset. Ääni kuuluu ulokkeellisen mikrofonin välityksellä hyvin vastapuolille ja nahkamaisesta materiaalista tehdyt korvien päälle tulevat pehmikkeet ovat mukavat, vaikka tietenkin hikoavat pitkässä käytössä kuten yleensäkin. Käyttömukavuudessa Blackwire 5220 voittaa selkeästi aikaisemmin etäpalavereissa käyttämäni Sennheiser Momentum In-Ear -nappikuulokkeet. Kuulokkeissa oleva kaukosäädin on vain USB-C liittimen yhteydessä, joten sitä ei ole tullut vielä käytettyä, sillä Macbook Prossani on vielä 3,5 mm kuulokeliitin. Äänenlaatu sekä puheluissa että musiikkia kuunnellessa on miellyttävä, mutta rankempaan kuunteluun työpöydältä löytyy Bose QuietComfort 25 -vastamelukuulokkeet.

Näiden kokemusten perusteella Blackwire 5220 -kuulokkeet tulevat kulkemaan repussa työmatkoilla, että etäpalavereissa istuminen olisi hieman mukavampaa.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *