Syyskuun haetuimmat

Syyskuun hakusanat eivät tarjoa juurikaan mitään kiinnostavaa: hoasnettiä ja formuloita netistä. Muutamia poikkeuksia listassa kuitenkin on: Sportstracker, vimpaimet ja Sopcast OS X:ssä.

Olen käsitellyt urheilusuoritusten seurantaan tarkoitettua SportsTracker -ohjelmaa blogissa testatessani sitä kesäkuussa. Vaikka sekä Linuxissa että Windowsissa toimiva tilastointiohjelma on ihan kätevä, hakukoneesta blogiin eksyneet hakevat luultavammin Nokian Sports Tracker -ohjelmaa, joka on tarkoitettu GPS:llä varustetuille S60-sarjan kännyköille. Nimestä huolimatta, testaamallani ohjelmalla ei kuitenkaan ole muuta yhteistä Nokian Sports Tracker -ohjelman kanssa kuin idea. Nokian sovellus vaikuttaa kyllä kätevältä, mutta en tällä hetkellä omista GPS-palikkaa tai GPS:ää sisältävää kännykkää, joten käytännön testaaminen on hieman vaikeaa.

Blogiin löydettiin myös etsittäessä syytä WordPressin vimpaimien (eng. widgets) toimimattomuudelle. Widgets-hakemistoa selatessa eteen tulee harmillisen usein hyviä vimpaimia, jotka eivät joko toimi tai toimivat heikosti uusimpien WordPress-versioiden kanssa. Vimpainten tekeminen on kuitenkin kohtalaisen yksinkertaista, joten pienet yhteensopivuusongelmat on helppo korjata. Esimerkiksi King Links -vimpaimessa oli ongelmia asetusten kanssa. Jos vimpaimet eivät toimi ollenkaan, voi syy olla WordPress-teemassa, sillä vimpaimet vaativat teemaan muutaman rivin. Yleensä se löytyy uusimmista teemoista valmiina ja tarvittaessa sen voi lisätä itse ohjeita käyttäen.

Formuloiden katselemiseen liittyen, on blogiin päädytty etsimällä Sopcastia Mac OS X:lle. Sopcastista ei ole saatavilla OS X:lle käännettyä versiota ja asiasta löytyykin tiedusteluita Sopcastin foorumilta. Applen keskustelupalstalla ehdotetaan käytettäväksi Crossover-ohjelmaa, jolla voidaan ajaa Windows-ohjelmia ilman Windowsia. Nopeasti googlettamalla en kuitenkaan löytänyt asiasta lisää tietoa. Yhtenä vaihtoehtona on tietenkin VMware Fusionin tai Parallels Desktopin käyttäminen. Esimerkiksi Linuxissa Sopcast toimi kohtalaisesti VMware Serverissä ajetussa Windows XP:ssä.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *