Mozvoikosta Mac OS X -versio Firefox 5:lle

Firefoxin 4 version jälkeen selaimen nopeutunut kehitystahti on käyttäjien kannalta positiivista, kun uusia ominaisuuksia saadaan nopeammin käyttöön, mutta hieman ikävää laajennusten kehittäjien kannalta. Kun vähän aikaa sitten julkaistiin Firefoxin 5 versio, jäivät monet lisäosat teoriassa epäyhteensopiviksi uuden version kanssa, vaikka usein toimivatkin ongelmitta. Tähän joukkoon ei kuulunut Suomen kielen oikolukusanasto -laajennus, eli mozvoikko.

Kun Firefox aikaisemmin päivittyi harvakseltaan, ehtivät kehittäjät mahdollisesti korjata ja testata lisäosansa ennen version julkaisemista, mutta kun nykyään sovelluksen versionumerot vain vilistävät ylöspäin aikaisemman matelun asemasta, eivät kaikki laajennukset, kuten mozvoikko, pysy mukana. En näe, että tilanne mozvoikon virallisten versioiden päivitystahdissa tulisi paranemaan, kun versiot ovat aina laahanneet enemmän tai vähemmän Firefoxin kehityksen perässä. Kehittäjien käytettävissä ole vapaa-aika laajennuksen kehittämiseen ja testaamiseen on rajallista, mutta kiireisille käyttäjille on yleensä saatavilla kokeellisia versioita laajennuksesta, kuten Andris Paveniksen versiot Linuxille ja Windowsille ja kirjoittajan kääntämät versiot Mac OS X:lle.

Tällä kertaa Firefoxin muutokset eivät olleet yhtä mullistavia kuin viimeksi, joten tein mozvoikosta 32- ja 64-bittisen version Mac OS X:n Firefox 5:lle, joka näyttäisi toimivan kuten ennenkin. Palikkaan piti ensin vain lisätä puuttunut rajapintamääritys. Versio on asetettu ”yhteensopivaksi” myös Firefoxin 6 -versiolle ja ylöspäin, mutta en ole sitä kyseisten versioiden kanssa testannut.

Lisäys, 1.7.2011:
Mozvoikosta löytyy nyt myös versio Windowsin 32-bittiselle Firefox 5.0 (tai suuremmalle) -versiolle. Testattu Windows 7:ssa ja käännetty käyttäen MSVC:tä. Ilmeisesti GCC:llä käännetyssä versiossa oli jotain ongelmia joissain kokoonpanoissa.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *